Hvad er RDP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

Microsoft bruger RDP-protokollen sammen med softwaren Remote Desktop Connection, så du kan styre en computer fra en anden computer på en anden placering. Du kan bruge fjernskrivebord på et lokalt computernetværk eller via internettet til at tage kontrol over en pc i en anden by eller et land.

Bruger

RDP bruges ofte af netværksadministratorer til at administrere og konfigurere servere i forskellige brancher kontorer fra en central beliggenhed. Du kan også bruge RDP til at oprette forbindelse til din arbejdscomputer ved hjælp af en maskine derhjemme, hvilket giver dig adgang til alle dine forretningsdata og programmer uden at være fysisk på dit kontor. Remote Desktop bruges også til at oprette forbindelse til Microsoft Terminal Server, en løsning, der gør det muligt for flere medarbejdere at alle 'remote in' til en central server.

Sikkerhed

Der er forskellige sikkerhedsmæssige konsekvenser forbundet med at bruge Remote Desktop. Det er sandsynligt, at din arbejdsplads vil have politiske begrænsninger i forbindelse med, hvordan RDP må bruges i din organisation. RDP står for Remote Desktop Protocol. Det er en Microsoft-protokol, der giver brugere af Microsoft Windows mulighed for at tage kontrol over en Windows desktop-session fra en fjernplacering.