Sådan fejlfindes et trådløst internetproblem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kontroller den trådløse forbindelse fra routeren

1.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til din computer og den anden ende i routerns Ethernet-port. Dette omgår den trådløse forbindelse og tester internetforbindelsen på selve routeren.

2.

Genstart computeren.

3.

p> Forsøg på at få adgang til internettet, når computeren er færdigstartet. Hvis du kan få online på dette tidspunkt, er problemet enten med din computer eller den trådløse transmission af routeren.

Kontroller computeren for et problem

1.

Log ind på dit trådløse netværk ved hjælp af en anden computer.

2.

Kontrollér, at alle trådløse konfigurationsoplysninger er korrekte, herunder netværksnøglen, hvis netværket er sikret.

3.

Gennemse internettet. Hvis du ikke kan få online fra mere end en computer, angiver det et problem med enten din router eller modemet.

Kontroller dit modem

1.

Stik din computer direkte ind i modemet med et ethernet- eller USB-kabel.

2.

Genstart computeren.

3.

Gennemse internettet. Hvis computeren ikke kan tilsluttes, ligger problemet med modemet eller den primære internetforbindelse, såsom kabel eller DSL.

Tips og advarsler

  • Strøm cyklus alt før du prøver andre fejlfindingstrin. Strømcyklus betyder simpelthen at slukke for noget og derefter igen. Når du har slukket for enheden, skal du vente 30 sekunder, før du tænder for strømmen.
  • Brug strøm skifter til rådighed, i stedet for blot at tage enheden ud af stikkontakten og tilslutte den igen for at spare slitage på enheden.
  • En trådløs internetforbindelse lader dig gå online uden en fysisk forbindelse. En tilsyneladende fejl ved en trådløs internetforbindelse kan skyldes et dårligt signal fra routeren, et problem med den primære internetforbindelse eller et problem med den computer, der forsøger at modtage det trådløse signal. Når det er tid til fejlfinding af et problem, skal du tjekke routeren, modemet og den computer, du bruger.