Sådan fortæller du, om din computer har trådløs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Find din trådløse adapter

1.

Åbn Kontrolpanel ved at klikke på Start-knappen eller Windows-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen. Fremhæv og klik på 'Kontrolpanel' i pop op-menuen.

2.

Åbn vinduet Netværk og delingscenter ved at dobbeltklikke på 'Netværks- og delingscenter 'ikonet i kontrolpanelet.

Find din trådløse netværkskort ved at klikke på' Administrer netværksforbindelser 'og derefter finde det trådløse netværkskort på listen over enheder, der vises. Denne liste viser eventuelle netværksforbindelsesenheder, der er installeret på din computer, selvom du ikke er tilsluttet nogen netværk.

Find et trådløst signal

1.

Åbn vinduet Opret forbindelse til et netværksprogram ved at klikke på Start-knappen eller Windows-ikonet og derefter markere og klikke på 'Opret forbindelse til.'

2.

Klik på 'Trådløs' for at vise liste over tilgængelige trådløse netværk. Denne liste omfatter både sikkerhedsaktiverede netværk og netværk, som du kan få adgang til uden adgangskode, men som er mindre sikre.

3.

Flyt din computer tættere på et trådløst hotspot for at detektere et signal eller forbedre signalstyrken. Ethvert sted, der sender et trådløst (eller Wi-Fi) -signal, såsom biblioteker, kaffebarer, lufthavne eller boghandlere, bruger en trådløs router til at sende det signal. Hvis du sidder på et sted, der annoncerer trådløse funktioner, skal du muligvis fysisk komme tættere på routeren, så computerens trådløse netværkskort kan registrere signalet.

Tips og advarsler < / h4>

  • Log ind på et sikkerhedsbeskyttet trådløst netværk. Hvis du har brug for et kodeord, der skal tilsluttes, skal du spørge kasserer, bibliotekar eller medarbejder på virksomheden for adgangskoden for at få adgang til internettet.
  • Brug en firewall til at beskytte din computer mod virus og spyware, når du surfer på internettet via en trådløs forbindelse. Du kan tænde firewallen i Windows Defender (forudinstalleret på enhver computer udstyret med Windows Vista eller Windows 7) eller tænde firewallen i det antivirusprogram, du har installeret på din computer.
  • Trådløst internet og trådløse netværk gør det muligt for din computer at surfe på internettet eller få adgang til delt indhold og enheder uden fysisk forbindelse til en router eller telefon eller kabellinje. Din computer kan få adgang til et trådløst system, hvis det var udstyret med en trådløs netværksadapter. Hvis du har en trådløs netværksadapter, kan du logge på internettet eller et fælles netværk ved at finde et trådløst signal.