Sådan nulstilles Domain Administrator Password i Windows Server 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2003. Vælg 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Active Directory-brugere og -computere.'

2.

Klik på '+' -tegnet ved siden af ​​dit domænenavn i venstre rude. På listen over muligheder udvidet under domænenavnet, klik på ikonet 'Brugere'. Dette viser alle domænebrugere i det centrale detaljeringsrude.

3.

Højreklik på brugernavnet 'Administrator'. Vælg 'Nulstil adgangskode' for at åbne dialogboksen til nulstilling af adgangskode.

4.

Indtast det nye administratoradgangskode, og indtast det en anden gang i bekræftelsestekstboksen. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger og nulstille administratoradgangskoden.

Windows domæneadministratoren er den konto, der har fuld adgang til alle indstillinger og konfigurationer på netværket. Hvis administratorkontoen er kompromitteret, har hackeren fuldstændig kontrol over netværket, hvilket betyder at information kan stjæles, ødelægges eller slettes. Af denne grund beskytter du administratoradgangskoden ofte for at beskytte dig mod et kompromitteret netværk og beskytter virksomhedens private data og filer. Det beskytter også brugermaskiner mod virus og malware.