Sådan opsættes en trådløs printserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skriv ned din adgangskode til trådløst netværk og SSID (netværksnavn). Du skal bruge dette, når du konfigurerer din printerserver.

2.

Tag et Ethernet-kabel og tilslut det fra enhver åben port på din trådløse router til en åben port på din printerserver Lad printerserveren være frakoblet for øjeblikket.

3.

Tilslut printeren til printerserveren, hvis den er en kablet printer og tænd den. Hvis det er en trådløs printer, skal du bare sørge for at den er tændt og klar til udskrivning. Den trådløse printrouter registrerer den automatisk under konfigurationen.

4.

Slut den trådløse printernetkort, og indsæt installations-cd'en, der fulgte med den, i din computer.

5.

Kør konfigurationsguiden. Dobbeltklik på guiden-ikonet fra cd'en, hvis den ikke starter automatisk.

6.

Følg vejledningen for at indtaste dit trådløse netværksnavn og adgangskode. Indstil eventuelle sikkerhedskonfigurationer i henhold til vejledning fra guiden.

7.

Åbn ethvert dokument og gå til 'Udskriv ...' for at se om printernetkortet vises i listen over tilgængelige printere Vælg det som din standardprinter, hvis du vil, og kør et testudskrift af dokumentet.

8.

Installer printerserverdriverne fra installations-cd'en på hver computer på netværk. Uden printerserverdriverne vil computere ikke kunne sende udskriftsjob til printeren.

Tilslut en USB- eller trådløs printer til en trådløs printernetkort, og alle dine netværkscomputere kan udskrive mere effektivt til samme printer. Du skal have en trådløs router og et trådløst netværk, der allerede er etableret, før du begynder. Når du vælger en trådløs printserver, skal du kontrollere systemkravene for at sikre, at det fungerer sammen med din eksisterende netværksprinter, din trådløse router og dine operativsystemer .