Hvad er Ieee 802.3 Standard?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

LAN-operationer

IEEE 802.3-standarden definerer to LAN-operationer. Den første er halvduplex-tilstanden, som i princippet ligner en walkie-talkie-telefon - den kan modtage og sende data en ad gangen. Den anden driftstilstand (og mest populære) er fuldduplex-tilstanden, som kan sende og modtage data samtidigt.

Datahastigheder

Fire datahastigheder er defineret i 802.3-standarden. Dette er den hastighed, hvormed data kan overføres mellem netværk, der er forbundet via fysiske kabler. Den første er Ethernet, som har en hastighed på 10 Mbps. Den anden er Fast Ethernet kaldet IEEE 802.3u-protokollen, som har en hastighed på 100 Mbps. Den næste er Gigabit Ethernet eller IEEE 802.3z, som har en hastighed på 1000Mbps eller 1Gbps. Den sidste er 10 Gbps Ethernet eller 802.3ae, med en hastighed på 10 Gbps.

Kabelforbindelser

Ikke alle kabler er skabt ens. Twisted pair eller koaksialkabler kan kun bære data på op til 100 Mbps. Koaksialkabel bruges mere almindeligt end snoet par, fordi det er mere pålideligt over store afstande. Fiberoptiske forbindelser er implementeret til hastigheder på over 100 Mbps. IEEE (Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører) 802.3-standard refererer til et sæt protokoller, der definerer lokale lokalnetværk (LAN). Det dækker operationen, båndbredden og tilslutningen af ​​enheder i en LAN-indstilling.