Hvad gør et kodeord nemt at hakke?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fortløbende tal

En adgangskode med sammenhængende tal er let at gætte. F.eks. Bruges kodeordet 123456 ofte, men det kan gættes af nogen, der forsøger at få adgang til en konto.

Almindelige fejl

Andre almindelige adgangskodefejl, der gør adgangskoder lettere at hacke, omfatter at gøre adgangskoden ordet 'Password' eller gøre adgangskoden det samme som brugernavnet. Rigtige navne og slangtermer er også nemme at hacke. Mange bruger personlige oplysninger som kæledyrsnavne, fødselsdatoer og ægtefællesnavne. Disse adgangskoder er lettere at hacke.

Samme kodeord

Brug af samme adgangskode til at få adgang til flere forskellige websteder kan gøre adgangskoden let at hakke. Hvis adgangskoden bruges på et websted med lav sikkerhed, kan en hacker få adgang og bruge dette kodeord på websteder med høj sikkerhed. Brug af forskellige adgangskoder anbefales. En let-til-hack-adgangskode betyder, at en hacker har adgang til personlige data. Visse funktioner gør et kodeord sværere at afdække. Hackere kan prøve almindelige sætninger eller for at få adgangskoden på en uslebne måde.