Sådan bruges Linksys WAP54G som trådløs repeater

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start en webbrowser og få adgang til routerindstillingerne for den eksisterende router på netværket. For at gøre det skal du indtaste 192.168.1.1 i webbrowseren og trykke på enter på tastaturet. Indtast 'admin' i adgangskoden arkiveret og lad brugernavnet blive arkiveret tomt. Tryk på enter for at indlæse routerindstillingerne.

2.

Klik på fanen 'Status' og klik derefter på 'Trådløs' hyperlink. Skriv ned MAC-adressen og den kanal, der er angivet på siden 'Trådløs'. Hvis netværket er sikret. Klik på hyperlinket 'Trådløs sikkerhed' og skriv passordet. Sørg for at bruge WEP-sikkerhed, da WAP54G ikke understøtter andre sikkerhedsmetoder.

3.

Tilslut Linksys WAP54G til hovedrouteren på netværket. For at gøre det skal du sætte et Ethernet-kabel i en af ​​LAN-portene på bagsiden af ​​hovedrouteren. Tilslut den anden ende af kablet til WAN-porten på bagsiden af ​​WAP54G.

4.

Start en webbrowser og få adgang til WAP54G-indstillingerne. For at gøre det skal du indtaste 192.168.1.245 i adressefeltet i browser og trykke på enter på tastaturet. Lad feltet brugernavn være tomt og skriv 'admin' i adgangskodefeltet. Tryk på 'Enter' på tastaturet.

5.

Klik på fanen 'Status' og klik derefter på hyperlinket 'Setup'. Skift kanal for at matche den kanal, du tidligere skrev ned. Hvis netværket er sikret, skal du tænde for WEP-sikkerhed og skrive den adgangskode, du tidligere skrev ned.

6.

Klik på 'AP Mode' hyperlinket og vælg 'Wireless Repeater ' mulighed. Indtast MAC-adressen, du tidligere skrev ned. Klik på 'Safe Settings' for at opdatere repeateren.

7.

Fjern Ethernet-kablet fra både hovedrouteren og WAP54G. Placer routeren, hvor det er nødvendigt, så det kan gentage signalet fra hovedrouteren.

Konvertere en Linksys WAP54G til en trådløs repeater fordobler stort set størrelsen på dit trådløse netværk. Dette giver dig mulighed for at strejfe længere med dine bærbare computere uden at miste forbindelsen. For at konvertere WAP54G til en repeater skal du først indsamle nogle oplysninger fra den eksisterende router i dit netværk og derefter overføre disse indstillinger til Linksys WAP54G.