Sådan forbedres en trådløs internet-signal

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Juster routerpositionen

1.

Flyt den trådløse router til midten af ​​dit hjem eller kontor eller til et punkt, der er lige fra alle netværkscomputere. Trådløse routere sender et signal med en fast radius. Jo længere en computer sidder fra routeren, jo svagere signalet vil den modtage.

2.

Gå tættere på den trådløse router. Hvis du ikke kan flytte den trådløse router (fordi kablet eller DSL-linjen kun går i ét rum), kan du øge signalstyrken på din Wi-Fi-forbindelse ved at flytte tættere på routeren. Hvis du er for langt væk, din bærbare computer eller skrivebordets trådløse kort må muligvis ikke registrere noget signal.

3.

Løft din trådløse router. Hvis dit kontor bruger en kabinettopsætning, skal du placere routeren ovenfor kabinets vægge, da disse kan forstyrre eller svække det trådløse signal.

4.

Hold routeren væk fra metalgenstande, f.eks. arkivskabe. Metal i arkivskabe vil forstyrre signalet.

Juster eller udskift defekt udstyr

1.

Udskift routeren antenne med en højenergi antenne. Hvis du ikke kan flytte det trådløse router til en central placering, vil en hi-gain-antenne gøre det muligt at pege på det trådløse signal i en retning.

2.

Udskift det trådløse netværkskort på hver stationære computer i din netværk. Selvom din trådløse router sender et stærkt signal, kan din stationære computer mangle en kraftig nok trådløs netværksadapter til at sende et signal tilbage til routeren. (Bemærk, at de trådløse netværkskort i bærbare computere ikke lider af dette problem.) I stedet for at stole på skrivebordets trådløse netværkskort, skal du tilslutte en USB-netværkskort, der sender via en ekstern antenne. Windows registrerer automatisk USB-adapteren, når du har tilsluttet den.

3.

Placer en trådløs repeater mellem routeren og de computere, der modtager et svagt signal. Denne enhed vil give et større område for dit trådløse netværk ved at øge routerens signal.

Tips og advarsler

  • Andre trådløse elektroniske enheder, f.eks. telefoner, skaber støj, der forstyrrer din router s signal. Enheder, der opererer på en frekvens på 5,8 GHz eller 900 MHz, er mindre tilbøjelige til at afbryde denne interferens end enheder, der bruger en 2,4 GHz-frekvens. Udskift dit hjem eller kontorets trådløse telefoner og trådløse enheder med dem, der kører på frekvensen 5.8GHz eller 900MHz.
  • Signalstyrken på en trådløs internetrouter vil påvirke, hvor godt dit hjem eller kontor netværk fungerer. Et svagt signal fra den trådløse router kan afbryde dataoverførsler eller downloads og kan sænke belastningstiden for websider. Nogle værelser i dit hjem eller kontor kan muligvis ikke modtage noget signal, hvilket får din computer til at miste adgang til internettet. Mens Windows sender dig en besked, hvis den registrerer et svagt signal, kan du tage et antal proaktive trin for at forbedre signalstyrken på dit trådløse internet.