Sådan sikres mit internetnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bevar fysisk sikkerhed for netværkets hardware og infrastruktur. Ofte forsøger hackere at få fysisk adgang til et internt eller eksternt internettet. Dette giver uhindret adgang til computere og data overført via netværket. Når du først opretter dit netværk, skal du sørge for at lede alle kabler gennem beskyttede vægge og holde din netværkshardware, som routere, switche og nav i sikre områder. For større organisationer eller virksomheder anbefales yderligere sikkerhedskontroller som højspærringslås, lukkede fjernsynssystemer og væbnede sikkerhedsvagter. Husk at give adgang til kun kontrolleret personale på behovsbasis.

2.

Konfigurer din router korrekt. Mange routere leveres med standardindstillinger, der er gode til generel sikkerhed, men kan let omgåes. Ved første opsætning skal du ændre alle standardadgangskoder for adgang til din router og deaktivere HTTP og telnetadgang, da disse tilstande sender adgangskoder ukrypteret over netværket. Søg omhyggeligt igennem alle indstillinger relateret til firewallen, netværksadressen oversættelse, port videresendelse og routing for at få en ide om sikkerhedsstatus for routeren. Rediger derefter indstillingerne, og sørg for, at al trafik, der ikke er nødvendig for dit netværk, er blokeret udefra og filtreret indefra. Husk at blokere adgangen til netværksporte, der ikke er i brug.

3.

Overvåg din routerens firewall og trafiklogs. Når din router er konfigureret, er det sikkert at tillade Brugere til at sende data via dit internetnetværk. Din router vil holde detaljerede logfiler over trafiktyper, portnumre og IP-adresserne på hver side af en netværksforbindelse. Gennemgang af disse logfiler omhyggeligt for usædvanlige trafikmønstre, værter, der vises på kendte dårlige lister eller eventuelle uautoriserede trafiktyper hjælper med at opdage og reagere på ulovlig aktivitet. Rapporter alle mistænkelige aktiviteter til it-administratoren eller ejeren af ​​internettet.

Tips og advarsler

< li> Sørg for at få tilladelse fra en netværksadministrator eller ejer, før du reviderer eller sikrer et internetnetværk. Internettet er fremragende ressourcer til mange forskellige applikationer, men de kan også være farlige. Hacking, vira og digital identitetstyveri tegner sig for enorme tab i erhvervslivet og for hjemmebrugere. Sikring af et hjemmenetværk mod internettrusler indebærer enkel adgangskontrol, indholdsfiltrering og kontrol af trafikovervågning, der giver en enorm forbedring over usikrede netværk. De fleste internet-routere kommer forudinstalleret med grundlæggende firewalls, trådløse krypteringsalgoritmer og standardindstillinger, der giver grundlæggende sikkerhed lige ud af boksen. Virksomhedsinternetnetværk med T1-linjer eller direkte internetforbindelser skal muligvis tilføje tredjeparts sikkerhedsværktøjer for at give højere og mere tilpassede sikkerhedsniveauer.