Tips og tricks til computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Gennem årene har mange organisationer, virksomheder og enkeltpersoner indset vigtigheden af ​​computernetværk. Brugen af ​​computernetværk har gjort det lettere at lette fildeling, brug af databaser og andre systemer. Det er også lettere at konsolidere information og lette processer, hvis alle computere inden for et område eller felt er forbundet. Uanset hvilken type computeropsætning der er, kan du oprette et computernetværk på flere måder.

Deling af filer i XP

Et computernetværk kræver normalt to eller flere computere. Hvis de personer, der bruger enhederne arbejder sammen, kommer der en tid, når de skal dele filer og endda printere. For at kunne dele filer skal du konfigurere mappen s deling og sikkerhedsindstillinger. For at gøre dette skal du højreklikke på mappen og derefter vælge 'Deling og sikkerhed.' Skift indstillingerne og vælg 'Del denne mappe på netværket.' Angiv et navn til netværksmappen. Dette inkluderer indstillingsrettigheder og tilladelser. Netværksadministratoren kan vælge, hvilke brugere der har begrænset eller fuldstændig adgang til netværksfilerne.

Deling af printere i XP

Deling af en printer fungerer på samme måde som deling af filer. Sådan konfigureres et netværk af computere at dele den samme printer, gå til 'Kontrolpanel' og vælg 'Printer og fax.' Vælg printernavn, og højreklik på det. Vælg 'Egenskaber', og vælg 'deling' indstillingen. Vælg fanen 'Del denne mappe', og angiv derefter navnet på den delte printer. Gentag dette trin for at få andre computere til at forbinde dem til et netværk og en standardprinter.

Administration af computernetværk

Udover at dele filer og printere overvåger et computernetværk indhold, opdaterer systemer og sporer ressourcer og lige trusler. Et computernetværk kræver, at en administrator korrekt lette og overvåge processer. I grund og grund, hvis computeren har brug for en opdatering, skal administratoren vælge den bedste installationskilde til systemet. Administratorer installerer normalt nye systemer og andre komponenter i et computernetværk med en cd. Netværk kræver også opdateret antivirus software. Netværkssystemet skal have så enkelt et design som muligt for at gøre overvågningen nemmere. Administratorer skal også segmentere netværket og adskille det i forskellige sektioner, hvilket hjælper med at isolere defekte komponenter i systemet. Bortset fra konstant opdatering af netværket med de nyeste sikkerhedsforanstaltninger og antivirussoftware, kræver computersystemer periodiske opdateringer med nye software-patches.