Hvad er dial-up internet service?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hastighed

Dial-up Internet service er ikke kendt for hurtig hastighed. Den maksimale hastighed er 56 kb per sekund. Line støj og andre faktorer gør denne hastighed sjældent opnåelig. De fleste opkaldsforbindelser er betydeligt lavere end det maksimale. Opkaldshastighedsposer i forhold til kabel eller DSL, som begge er mange gange hurtigere.

Tilgængelighed

Der kan fås adgang til internettet via flere steder. En telefonlinje er alt, hvad der er brug for. Dette er en fordel i forhold til kabel- og DSL-udbydere, hvor brugeren kun kan få adgang til internetforbindelsen på hjemstedet.

Omkostninger

Dial-up Internet service er opkrævet til Kunden på forskellige måder. Nogle tjenester opkræves pr. minut eller time. Andre har et fladt månedligt gebyr, der inkluderer en bestemt mængde tid. Nogle udbydere inkluderer ubegrænsede minutter i deres månedlige satser, mens andre opkræver dataene over linjen. Dial-up Internet service giver en internetforbindelse via en normal analog telefonlinje. Et modem sender signaler over linjen mellem computeren og tjenesteudbyderen. Dette var standarden for privat internetadgang før kabel- og DSL-internetudbydere kom på scenen.