Sådan Netværk To Computere på Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et Ethernet-kabel på tværs af stilarter, som du kun finder hos computer specialbutikker og ikke store kædeforretninger med elektronikafdelinger. Spørg specifikt om et crossover-kabel.

2.

Gå til computerens Kontrolpanel og indtast 'Arbejdsgruppe' i søgefeltet. Klik på det valg, der vises for at ændre arbejdsgruppe navn.

3.

Klik på knappen 'Skift' i det næste felt, der vises. Indtast dit eget arbejdsgruppe navn, klik på 'OK' og genstart derefter computeren.

4.

Gentag de to foregående trin for den anden computer med samme arbejdsgruppenavn som den første computer.

5.

Forbind de to computere med kablet gennem deres Ethernet-porte. Lyt efter kliklyden, når de tilsluttes for at sikre, at hvert stik er sikkert på plads.

6.

Gå til hver computer s Startmenu og åbne 'Netværk' for at finde den anden computer på netværket.

Tips og advarsler

  • Det er muligt at bruge et almindeligt Ethernet kabel forudsat at du tilslutter en krydsadapter i begge ender af kablet. Hvis mindst en computer ikke har et netværkskort, skal du også bruge en USB-til-Ethernet-adapter, så du kan oprette forbindelse via computerens USB-port.
  • Hvis du har Windows 7, skal du gå til startmenuen, skriv 'arbejdsgruppe' i søgefeltet og vælg den første post for at hente feltet Egenskaber for at ændre arbejdsgruppens navn.
  • Det er muligt at forbinde og netværk to computere sammen gennem deres Ethernet-porte, hvilket eliminerer behovet for en router. Dette kan normalt ikke ske via et almindeligt Ethernet-kabel, da det ikke har de stifter, der er nødvendige til transmission frem og tilbage. Du skal bruge et specielt kabel til at forbinde de to computere sammen. De to computere skal også være i samme 'arbejdsgruppe' for at dele filer.