Sådan installeres en Cat5e-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installation af Cat5e-kabel

1.

Mål afstanden mellem de to komponenter, der skal tilsluttes. Sørg for at måle den rute, kablet vil tage. Det kan betyde at måle rundt om hjørner og langs gulvstøbning. Tilføj 10 meter til måling for at tillade slak i kablet. Cat5e-kablet er lavspænding og kan ikke bære et signal længere end 290 fod. Hvis afstanden er over 290 fod, skal du kigge på at installere et Cat5e-hub.

2.

Kør kablet fra en komponent til den anden løst. Test og sørg for, at kablet virker, og at der er et klart signal før installationen. Sluk komponenter og tag stikket ud af begge ender.

3.

Spole 3 fod kabel ved startpunktet. Hold spolen så tæt på punktet som muligt. Hvis der ikke er noget at hænge spolen på, skal du bruge kanaltapen til at holde spolen på plads. Stik ikke kablet i stikket.

4.

Sæt kablet på væggen så tæt på komponenten som muligt. Tape det løst på plads.

5.

Kør kablet langs kanten af ​​gulvet, hvor støbeformen og gulvet tilslutter sig. Hvis rummet er tæppebelagt, er randen mellem gulvtæppet og støbeformen et ideelt sted at skjule kablet og holde det uden for rækkevidde. Brug ikke en skruetrækker til at skubbe kablet ind i spalten. Metalet kan beskadige kabinets yderside. I stedet skal du bruge noget blødere, som f.eks. En blyantsslitter eller en plastisk kniv.

Når du er tæt på terminalpunktet, skal du køre Kablet op på væggen til målkomponenten. Løs tape kablet til væggen. Spænd et ekstra kabel nøjagtigt og hæk eller tape til komponent. Tag ikke kablet i stikket.

7. < / p>

Undersøg kablet. Kabel, hvor kablet er udsat, skal bruges til at beskytte Cat5e. Dette er især nyttigt langs væggene. Bind Cat5e løst med de elektriske og andre kabler i begge ender med kabelbinderne. ikke stram eller krymp kablet.

8.

Afkør kablet i begge ender og stik i begge komponenter. Test signalet. Hvis der er et problem, skal du kontrollere ledningen og gøre sikker på at det ikke er beskadiget.

9.

Sørg for at mærke begge ender af kablet med dets formål. Dette gør det lettere at flytte tingene.

Tips og advarsler

  • Brug et kvart til at hjælpe med at bøje kablet. Ingen sving skal være skarpere end en kvarts kurve.
  • Krymp eller skarpe bøjninger i ledningen. Lad ikke tråden træde på eller snoet og forsøge at lægge ledningen så lige som muligt.
  • Cat5e-kablet bruges i højhastighedsforbindelser. Ofte findes forbinder computere til internetmodemer eller lokalnetværk (LAN) hubs. Kablet har omtrent samme tykkelse som koaksialkabel, og stikene svarer til telefonstik. Jackerne er dog bredere, og de farvede ledninger kan let ses ved inspektion af stikket. Cat5e-kablet er forholdsvis skrøbeligt. Det bør ikke trækkes, trædes på eller krympes på nogen måde. Cat5e-kablet kommer i forskellige længder til næsten alle projekter.