Sådan konfigurerer du trådløs sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kryptering

1.

Åbn webbrowseren på din computer og indtast din routerens IP-adresse. Denne adresse findes på routeren eller i dokumentationen.

2.

Indtast standard brugernavn og adgangskode, og tryk på 'OK'. Find siden for trådløse indstillinger.

3.

Vælg Sikkerhedsindstillinger eller kryptering ved at vælge WPA2 eller WPA. Dette står for Wi-Fi-beskyttet adgang. Undgå at bruge WEP, fordi denne kryptering let kan ødelægges af ondsindede brugere.

4.

Indtast et passord eller et kodeord for netværket, der opfylder kravene til længde. Anvend disse indstillinger.

5.

Venstreklik på netværksikonet på en computer, der forbinder det trådløse adgangspunkt. Klik på netværksnavnet og indtast passordet for netværket. Gør dette for hver computer.

Adgangsliste

1.

På routerens konfigurationssted navigerer du til siden for at oprette en netværksadgangsliste . Denne side vil sandsynligvis være under den trådløse eller avancerede indstillingsside.

2.

Tilføj hver computer, der vil oprette forbindelse til netværket, ved at indtaste et enhedsnavn og dets MAC-adresse . Denne adresse kan findes på hver tilslutningscomputer ved at holde 'Windows' og 'R' nøglen, skrive 'cmd' og trykke enter. Skriv 'ipconfig / all' og find den 'Fysiske adresse', der er angivet til computerens netværkskort.

3.

Aktiver adgangskontrol og anvend indstillingerne.

Adgangskode og skjule netværksnavn

1.

På routerens konfigurationsside skal du finde indstillingen for at aktivere SSID-udsendelsen. Deaktiver denne mulighed. Netværksnavnet skal indtastes manuelt på alle enheder, der ikke allerede er konfigureret, som en sikkerhedsforanstaltning.

2.

Skift adgangskode til routers konfigurationsside til en ny password. Dette skal være et stærkt kodeord med store og små bogstaver samt tal.

3.

Anvend disse sidste indstillinger og luk konfigurationssiden. Sørg for at holde dine adgangskoder på et sikkert sted.

Konfiguration af trådløs sikkerhed er vigtig i hjemmet og forretningsmiljøet. Brug af forældede eller fejlbehæftede sikkerhedsstandarder kan føre til uønsket adgang til dit netværk. Konfiguration af en router og computere til brug for tilstrækkelig kryptering øger sikkerheden og tilføjer et beskyttelseslag mod hackere og ondsindede brugere. Disse indstillinger kan konfigureres ved hjælp af en router indbygget konfigurationswebside. Du skal også ændre indstillingerne på de computere, der forbinder den. En trådløs adgangsliste kan bruges til endnu mere beskyttelse mod uønskede computerforbindelser.