Sådan laver du et kryds over kabel til to computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær standard CAT5 kabel til den ønskede længde ved hjælp af wire cutters. Mål afstanden mellem de to computere, som du vil forbinde, hvis du er usikker på længden af ​​CAT5-kabel, du har brug for. Husk, det er bedre at gøre kablet for længe end for kort, da du altid kan trimme det for at være kortere.

2.

Fjern ca. 2 tommer af plastisoleringen begge ender af CAT5-kablet, der viser de farvede ledninger nedenunder. Sørg for, at du ikke beskadiger plastisoleringen på de otte farvede ledninger under.

3.

Separat de farvede ledninger i den ene ende af CAT5-kablet. Bemærk at fire af kablerne er faste (grøn, blå, orange og brun), og at nogle af kablerne er hvide med farvede striber (grøn / hvid, blå / hvid, orange / hvid og brun / hvid). Læg dem op fra venstre til højre i følgende rækkefølge, mens de holdes på plads:Orange / Hvid, Orange, Grøn / Hvid, Blå, Blå / Hvid, Grøn, Brun / Hvid, Brun.

Skær enderne af ledningerne, så du har ca. 1/2 tommer farvet ledning udragende fra slutningen af ​​CAT5-kablet. Fortsæt med at holde dem i orden.

5.

Sæt enderne af ledningerne i en CAT5 RJ-45-stik (jack), og opretholde den rigtige ordre. Sørg for, at fanen vender væk fra dig, og at du trykker ledningerne så langt ind i stikket som muligt.

6.

Hold stikket på plads og indsæt enden af kabel til et crimper værktøj. Tryk ned på crimper værktøjet for at krympe jack. Undersøg kabelens ende for at sikre, at kobberledningerne under de farvede isolatorer berører stikets indvendige dele.

7.

Gentag trin to til seks i den anden ende af jacken, men juster de farvede kabler fra venstre mod højre i følgende rækkefølge:Grøn / Hvid, Grøn, Orange / Hvid, Blå, Blå / Hvid , Orange, Brun / Hvid, Brun

8.

Tilslut kablet til Ethernet-portene på begge dine computere. Dine computere kan nu sende og modtage oplysninger uden brug af et hub eller en switch.

Et normalt netværkskabel giver dig mulighed for at sende og modtage oplysninger fra din computer til en netværksmodtager, der har en intern crossover-funktion, som f.eks. Modem, hub eller switch. For at forbinde to computere sammen har du brug for et crossover-kabel. Du kan lave et crossover-kabel til dine computere ved hjælp af standard CAT5-kabel og et par specialværktøjer.