Sådan ændres kodeordspolitikken i Windows 2008

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2008 og indtast 'secpol.msc' i søgefeltboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne din sikkerhedspolitikredaktør.

2.

Dobbeltklik på 'Kontopolitikker' for at åbne en ny liste over muligheder. Klik på 'Password Policy' for at få vist en liste over valgmuligheder for adgangskode.

3.

Dobbeltklik på den politik, du vil implementere. Der er flere politiske muligheder i gruppepolicyredaktøren. Hvis du f.eks. Vil implementere en mindste adgangskode længde, skal du dobbeltklikke på 'Minimum password length'.

4.

Vælg 'Enabled' for at aktivere politikken. Vælg 'Deaktiver' for at afbryde brugen af ​​politikken. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Gentag denne proces for hver valgmulighed for adgangskodepolitik, som du vil konfigurere på dit netværk.

En kodeordspolitik styrer, hvordan brugere opretter adgangskoder i Windows. Gruppepolitikken i Windows 2008 styrer brugerens adgangskode. Brugeren skal oprette en adgangskode med en bestemt længde, et bestemt antal tegn og inden for en bestemt periode. Du indstiller adgangskodepolitikken med politikredaktøren på din Windows 2008-server og mix og match forskellige indstillinger for adgangskodepolitik, så de passer til virksomhedens sikkerhedskrav.