Sådan fejlfindes en VoIP-telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genstart og nulstil hele dit netværk. Luk computeren, og tag din router, DSL eller kabelmodem og VoIP-adapter fra stikkontakten i 60 sekunder.

2.

Genstart computeren. Sæt din router og modem tilbage i stikkontakten. Sæt din VoIP-router tilbage i stikkontakten. Foretag et testopkald for at se, om du stadig støder på problemer.

3.

Kontroller din router for at afgøre, om der er behov for firmwareopdateringer. Besøg webstedet for din routerens producent. Klik på muligheden for support og dokumentation. Indtast modelnummer og navn på din router (modelnummer er normalt placeret under enheden). Download den nyeste firmware til routeren.

4.

Gennemfør en ping-test på dit netværk. Hvis du oplever pakke eller datatab, kan det medføre forsinkelse i din VoIP-tjeneste såvel som din internetforbindelse. lag mellem din computer og internetudbyder server, du har adgang til. Brug din computer til at åbne startmenuen 'Kør' og skriv 'cmd' og tryk 'Enter.' Type 'ping 209.209.155.1.'

5.

Se efter 100 millisekunders gennemsnit eller lavere. Alt over 100ms betyder, at du har problemer med din internetudbyder. Kontakt den tekniske supportafdeling for at se, om der har været problemer.

p> 6.

Gennemfør en hastighedstest af din nuværende internetforbindelse. Jo hurtigere din internetforbindelse jo hurtigere er din VoIP-telefon e kvalitet. Besøg websteder som Speedtest.net for at bestemme, hvor hurtigt din internetforbindelse er. Kontakt din internetudbyder, hvis den hastighed, du betaler for, er langsommere end den hastighed, du aktuelt oplever.

7.

Kontroller dit telefonudstyr for at se, om der er problemer. Hvis du bruger en trådløs telefon, skal du placere den så langt væk fra din trådløse router som muligt. Den trådløse telefon kan forstyrre et trådløst signal, som kan medføre tabte opkald og lav kvalitet.

Din VoIP-tjeneste (Voice over Internet Protocol) kan være et omkostningseffektivt alternativ til at bruge en fastnet eller en mobiltelefon. Desværre kan du have forbindelsesproblemer, der forhindrer dig i at have et kvalitetsopkald med din modtager. Der er flere komponenter, der omfatter brug af en VoIP-telefon, derfor kan flere tests være nødvendige for at finde årsagen til problemer, du måtte have med din VoIP-telefon eller -service.