Sådan sikres internetforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Implementer en firewall. Denne ene handling stopper en lang række indtrengere fra at angribe dit netværk. En god firewall giver dig mulighed for at åbne de dataveje, du skal åbne, og lukke alt, hvad du ikke behøver. Dette er noget, du kan gøre enten for en virksomhed eller for dit hjem. Fra dyre firma firewalls til den enkle og gratis Microsoft Personal Firewall er beskyttelse tilgængelig.

2.

Installer anti-malware software. Malware indeholder flere typer software, herunder anti-virus, anti-spyware og anti -adware.Disse er de mest skadelige og irriterende for de forskellige malware tilbud.Disse indtrengere kommer vedhæftet til e-mails, eller downloades automatisk, når du besøger et tvivlsomt websted. Anti-malware-software finder disse og vil fjerne dem for dig, eller i det mindste karantæne inficerede filer.

Installer indbrudsbeskyttelsesprogrammer eller indbrudsdetektsprogrammer (eller begge dele). Intrusionsdetektionssoftware overvåger din forbindelse til vedhæftede mønstre, og når den sporer en , det advarer dig eller dit netværksoperationscenter. Intrusionsbeskyttelsessoftware på t han anden hånd, opdager et angreb, sender ud advarsler og kan tage en foruddefineret handling for at stoppe angrebet. Handlingen kan være at lukke en server under angreb eller endda at lukke hele internetforbindelsen.

4.

Informer din familie eller dine medarbejdere om farerne ved internettet. Dette er et af de vigtigste skridt at tage. Hvis alle er opmærksomme på farerne ved at besøge risikable websteder eller åbner tvivlsomme e-mails og overholder reglerne om at gøre det, har du taget et stort skridt i at sikre din internetforbindelse.

Mens internettet har medført store fremskridt på mange områder, har det også bragt en masse sikkerhedsproblemer. Virus, orme og hackere finder deres vej ind i mange et usikret netværk. At vide, hvordan man beskytter din internetforbindelse, og dermed dit computerudstyr og informationer, er yderst vigtigt.