Sådan skifter du en kablet computer til trådløst

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer den trådløse adapter

1.

Køb en trådløs netværksadapter. Trådløse netværksadaptere forbinder til en computer og opretter et link til et etableret netværk. Spørg en salgsrepræsentant for en USB-type adapter, som plugger ind i en eksisterende port på din computer.

Indsæt installationsdisken i cd-rom-drevet på din computer. Velkomstskærmen skal vises. Hvis ikke, skal du åbne 'Denne computer' og dobbeltklikke på den eksekverbare fil, som slutter med .exe filudvidelse.

2.

Klik på knappen 'Installer' på velkomstskærmen for at igangsætte installationen. Læs eventuelt brugeraftalen, og klik på knappen 'Næste', hvis Du accepterer.

3.

Klik på 'Infrastrukturtilstand', hvis dine computere vil kommunikere ved hjælp af et adgangspunkt. Klik på 'Ad hoc-tilstand', hvis du har flere trådløse computere, der kommunikerer Vælg den korrekte kanal (den samme kanal de andre enheder er tændt på) og vælg den korrekte sikkerhedstype for dit netværk (WEP eller WPA, for eksempel). Indtast sikkerhedsnøglen eller adgangskoden, og følg de resterende beskeder for at fuldføre installation af software.

Installer adapteren

1.

Indsæt den ene ende af USB-adapterkablet i en ledig USB-port på din computer.

2.

Indsæt den anden ende af USB-adapterkablet i netværksadapteren. Strømindikatoren skal tændes, og din computer skal automatisk installere adapterens softwaredrivere.

3.

Placer adapteren på et sted tæt på din router og fri for obstruktion. Udvid antennen i 90 graders vinkel for at sikre det bedste signal.

Kablede computere bruger et Ethernet-kabel til at få adgang til netværksressourcer og internettet. Et etableret netværk --- Internet service plan, router og modem, for eksempel --- er forpligtet til at dreje en kablet computer til trådløst. Netværksadaptere bruger en ekstern antenne og hardware til at kommunikere med netværksens router. Som følge heraf har en kabelbaseret computer fordelene ved en ekstern trådløs forbindelse. Hvis du vil omdanne en kablet computer til trådløs, skal du købe ekstra hardware og færdiggøre en enkel installation proces.