Sådan tillader du en SQL Server via Windows Firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows 2003

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen, klik på 'Kør' og indtast 'firewall.cpl' i søgefeltboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne konfigurationen af ​​firewallkonfigurationen.

2.

Klik på fanen Undtagelser. Klik på 'Tilføj port' i denne fane for at åbne et konfigurationsvindue. Indtast 'SQL Server' i 'Navn' tekstboksen.

3.

Indtast '1433' i porttekstboksen. Vælg 'TCP' i drop-down boksen. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Klik på 'OK' igen i vinduet med hovedegenskaber for at gemme indstillingerne igen og lukke vinduet.

Windows 2008

1.

Klik på Windows 'Start 'knappen og vælg' Kør '. Indtast 'WF.msc' i tekstboksen for at åbne dit firewallkonfigurationsvindue.

2.

Højreklik på 'Indgående regler' i venstre side af ruden og vælg ' Ny regel. ' Dette åbner et nyt dialogvindue.

3.

Vælg 'Port' i afsnittet 'Regeltype' og klik på 'Næste'. Vælg 'TCP' i afsnittet 'Protokoller og porte' og indtast derefter '1433' i tekstboksen. Klik på 'Næste'.

4.

Vælg 'Tillad forbindelse' for at tillade SQL-trafikken gennem firewallen, og klik derefter på 'Næste'. Vælg 'Database Engine' profilen og indtast et navn til din nye regel. Klik på 'Næste'.

Klik på 'Afslut' på det endelige opsummeringsskærmbillede for at gemme dine indstillinger og lukke vinduet med nye portguider.

SQL Server-databasemotoren kører på din computer og værter tabeller med information til desktop- og webapplikationer. Windows-operativsystemet har installeret en firewall-applikation, der blokerer for mistænkelig trafik. Efter installation af SQL Server blokerer Windows Firewall-softwaren tilslutninger. Du skal åbne en port i Windows-firewallkonfigurationen, så brugerne kan oprette forbindelse til serveren og søge databasedata.