Sådan tilslutter du en computer til trådløs og en anden til almindelig DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt routers installationsdiskette i computerens cd-drev. Dobbeltklik på drevet i skrivebordsmappen for at køre softwareopsætningen.

2.

Vent på installationsprogrammet for at registrere din DSL-forbindelse, og sluk derefter dit modem og tag stikket ud det fra strømforsyningen. Fjern Ethernet-kablet fra modemets bagside.

3.

Slut modemets Ethernet-port til Modem-porten i din router. Tilslut kablet, der forbinder din computer med dit modem til 'Port 1' på din router.

4.

Klik på 'Næste' på installationssoftwaren for at begynde at konfigurere din router. Hvis din DSL-forbindelse bruger Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE), skal du muligvis indtaste dit internetudbyder-brugernavn og adgangskode.

5.

Indstil netværksnavn og adgangskode til det trådløse netværk, så kun autoriserede medlemmer kan oprette forbindelse til netværket. Du kan indstille navnet og adgangskoden under routerinstallationen eller bagefter fra opsætningssiden til online router. Din installations-cd vil tilføje et skrivebordsikon for at få adgang til denne side eller give dig oplysninger om adgang til den.

6.

Slut alle andre kablede computere til Ethernet-portene i routeren. Åbn vinduet 'Kontrolpanel' på hver computer og klik på 'Netværksforbindelser'. Højreklik på 'Local Area Connection' og klik på 'Enable.'

7.

Indsæt en trådløs USB-adapter eller FireWire-adapter i den relevante computerport, der opretter forbindelse til netværket trådløst. Indsæt installationsdisken i cd-skuffen, og følg installationsvejledningen i installationsprogrammet.

8.

Indtast netværksnavnet og adgangskoden for at oprette forbindelse til det trådløse netværk. Din installations-cd skal aktivere din trådløse forbindelse, eller du kan manuelt aktivere den fra 'Kontrolpanel' under 'Netværksforbindelser' ved at højreklikke på ikonet.

Tips og advarsler

  • Optimer forbindelseshastighederne fra opsætningssiden på online router for at sikre den hurtigste forbindelse mulig for alle brugere på netværket. Trådløse N-routere på DSL-tilslutninger på 54 megabit per sekund kan øge hastigheden til 108 megabit per sekund.
  • Medlemmer af et trådløst lokalnetværk (WLAN), der bruger en blanding af trådløse og kabelforbundne forbindelser, kan alle forbinde til internettet med en trådløs router. Brugere kan dele filer og distribuere en DSL-forbindelse mellem flere computere via en WLAN-forbindelse. Tilgængelige standarder for trådløse netværk omfatter 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11n. Ifølge University of Illinois i Urbana-Champaign er hver trådløse standard bagudkompatibel, men er underkastet præstationsbøder, når den er tilsluttet et blandet netværk. For eksempel vil en trådløs G-enhed forbinde med en reduceret hastighed, når du arbejder over den samme forbindelse som en trådløs B-enhed.