FTAM-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  FTAM eller File Transfer Access Management-protokollen er et værktøj, der tillader filoverførsler mellem en klientcomputer og modtageren. Det kan bruges sammen med forskellige systemer, hvor det normalt ikke ville være muligt at overføre filoverførsler. FTAM bruger et filestore-program, der danner en fælles visning af filen.

FTAM's egenskaber

FTAM er en forbindelsesorienteret protokol, hvilket betyder, at den etablerer en forbindelse, før overførsel sker, og forbindelsen fortsætter gennem hele session. FTAM-klienten kontakter den FTAM-aktiverede server og anmoder om en overførsels session. Når sessionen er på plads, kan filoverførslen påbegyndes. Til overførslen til arbejde bruger FTAM en virtuel filestore, som giver en fælles visning af filer.Filerne kan variere i arkitektur fra leverandør til sælger, (et Microsoft Word.docx er ikke det samme som en Adobe Systems pdf-fil.), FTAM-filmekanismen skjuler forskellene mellem forskellige arkitekturer. FTAM fortsætter med at identificere dokumenttyperne som filer med lige binær information (består af 0 og 1) eller lige tekstfiler (uden særlig kodning som skrifttyper eller formatering), hvor hver linje slutter med en vognretur. Dette fortolker dataene som databaseposter, hvor FTAM giver den virtuelle filestore, der lagrer rekordorienterede strukturerede filer.

FTP

FTAM svarer til FTP (File Transfer Protocol). Begge er overførselsprotokoller, der udveksler filer via internettet eller lokalt i en lokal netværksindstilling. FTP fungerer på samme måde som HTTP (hypertext transfer protocol) til overførsel af websider fra en lokal server til en brugers browser. Det er som SMTP (simpel mailoverførselsprotokol) til overførsel af elektronisk post over internettet.Disse teknologier bruger TCP / IP (Transfer Control Protocol / Internet Protocol) til at indstille dataoverførslen. Teknologierne kræver, at du skal kende fjernadressen, før en overførsel kan forekomme ( IP-rollen) og en forbindelse skal finde sted.Med FTP kan du downloade en fil fra en server eller uploade en fil til en server. FTP er forskellig fra FTAM, fordi filens arkitektur ikke ændres. FTP fungerer muligvis ikke i alle miljøer, som FTAM gør.

Service klasser

Der er flere serviceklasser, der fungerer sammen for at gøre FTAM funktionel. Den første er overførselstjenesten -klasse, der tillader den grundlæggende udveksling af filer eller dele at forekomme. Det er let med enkeltoperationer og et minimum Antallet af interaktioner finder sted.Adgangstjenesten er næsten det modsatte af overførselstjenesten. Dette kommer fra brugen af ​​systemet til at udføre flere operationer på én gang på individuel fil eller dataenhed / optegnelser eller hele filen.Administrationsserviceklassen arbejder med den virtuelle filestore for at oprette eller slette filer og for at læse og ændre forskellige attributter. Her ændrer du filarkitekturen.


Service-klassen overfører og styrker evnerne ved at bruge overførselstjenesten-klassen og dem i filhåndteringsfunktionen til at gøre katalognavigering mulig.