Sådan åbnes porte til Skype

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start Skype-programmet. Klik på 'Værktøjer' i menulinjen efterfulgt af 'Valg' i rullemenuen og vælg 'Forbindelse' i venstre side af vinduet.

2.

Skriv ned portnummeret for indgående forbindelser, der vises øverst i vinduet. Det er normalt et femcifret nummer, som f.eks. 53687. Du skal bruge dette nummer til korrekt konfiguration af din router til Skype-adgang.

3.

Åbn din webbrowser og skriv IP-adressen på din router i adresselinjen. Et eksempel på en almindeligt anvendt IP-adresse for mange router mærker er '192.168.1.1.' Du kan finde din routerens IP-adresse enten i brugervejledningen eller på et klistermærke nederst på routeren. Login-siden til routeren vises.

4.

Indtast dit brugernavn og kodeord. Hvis du ikke kender brugernavnet og adgangskoden, kan du finde den i brugervejledningen. Et fælles standard brugernavn og adgangskode til mange router mærker er henholdsvis admin og admin. Tryk på 'Enter' -tasten for at logge ind på din router s administration side.

5.

Klik på fanen, der indeholder konfigurationsindstillingerne for port forwarding på din router. findes under fanen 'Port Forwarding', 'Advanced Settings' eller 'Configuration'. Hvor valgmulighederne findes, afhænger af routerens fabrikat og model.

6.

Skriv 'Skype' i det åbne 'Application' -felt. I 'Port Range' skriver du det nummer, du har optaget i Skype-programmets 'Connections' -vindue. Indtast nummeret to gange, hvis der er mere end et portfelt. Marker afkrydsningsfeltet 'TCP' i feltet 'Protokol'.

7.

Indtast din computers IP-adresse i feltet 'IP-adresse'. Hvis du ikke ' Jeg kender din computers IP-adresse, klik på 'Start' og 'cmd' i søgelinjen for at hente kommandoprompten. Skriv 'ipconfig' ved markøren og tryk på 'Enter' -tasten. Sættet af tal ved siden af ​​' IP-adresse 'er din computers IP-adresse. Et eksempel på, hvordan din IP-adresse skal se ud, er '192.168.1.9.' Luk kommandolinjevinduet.

8.

Klik på 'Næste' og derefter 'Luk'. To nye sæt felter vises. Gentag de samme oplysninger som du brugte til det foregående felt i de to nye felter, undtagen ændre et af 'Port Range' felterne til '443' og den anden til '80.' Klik på knappen 'Gem'.

9.

Genstart Skype-programmet.

Skype er et softwarekommunikationsprogram, der gør det muligt for brugere at lave tale- og videochatopkald via internettet. Det har også en instant messenger service, filoverførsel kapacitet, og brugere kan sende sms'er til mobiltelefoner. 'Ifølge Skype, for at funktionen skal fungere, har applikationen ubegrænset udgående TCP-forbindelser til nogle TCP-porte.' For at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse fra Skype-programmet, skal du åbne de rigtige porte på din router.