Sådan bruges opkald på en ny bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et USB-adapter til opkaldsmodem. Du kan se eksempler på disse adaptere i afsnittet Ressourcer i denne artikel.

2.

Tilslut USB-enden af ​​adapteren til en ledig USB-port på computeren.

3.

Slut telefonledningen til telefonstikket på USB-adapteren. Tilslut den anden ende af telefonledningen til en telefonstik.

4.

Indsæt driver-cd'en, der følger med USB-adapteren, og følg vejledningen på skærmen for at installere nødvendige drivere. Bemærk at ikke alle USB-modemer kræver yderligere drivere. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om det.

5.

Dobbeltklik på ikonet for din opkaldsudbyder på skrivebordet. Hvis du ikke kan se tjenesteudbyderen ikon, klik på 'Start' efterfulgt af 'Alle programmer.' Find en mappe med navnet på din internetudbyder på det og klik på ikonet i mappen.

6.

< p> Indtast dit opkaldsnavn og adgangskode, når du bliver bedt om det, og klik på 'Log på' eller 'Opret forbindelse.' Vent til forbindelsen etableres, før du surfer på internettet.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at telefonlinjen, du bruger, ikke allerede er brugt af en telefon, fax eller anden computer. Hvis den er i brug, udsender computeren en optagetone, eller internetudbyderens software angiver en travl linje.
  • Da bærbare computere bliver lettere og mindre i størrelse, er visse hardware blevet fjernet. I forbindelse med opkaldsmodemer leveres nogle bærbare computere kun med en Ethernet-netværksport og indbygget trådløs, hvoraf ingen understøtter opkaldsforbindelser til internettet. Der er dog tilgængelige adaptere, der gør det muligt for nyere laptops at oprette forbindelse til internettet. Dette er nyttigt, hvis du er på et sted uden trådløse hotspots eller højhastigheds-internet. Adapteren er også nyttig til at tillade faxoverførsler, hvis du har faxsoftware på din bærbare computer.