Sådan forhindrer du Windows Explorer fra at vise et drev, når det er monteret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på din domænecontroller og indtast 'Gpedit.msc' (uden anførselstegn) i søgefeltboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne policy editoren.

2.

Klik på ikonet 'Brugerkonfiguration' til venstre. Dette åbner en liste over muligheder under ikonet. Klik på 'Administrative skabeloner', 'Windows-komponenter' og derefter 'Windows Stifinder.' Dette åbner en liste over politikker i detaljeringsruden.

3.

Dobbeltklik på politikken mærket 'Hide these specified drives in My Computer.' Dette åbner et dialogvindue. Kontroller de drev, du vil skjule, i listen over drevbogstaver.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Luk policy editoren. Det kan tage flere minutter for klientmaskinen at opdatere og skjule de valgte drev.

Når du styrer et Windows-domæne, har du kontrol over brugerens desktopindstillinger, herunder visningen af ​​netværksdrevene i en Windows Explorer-skærm. Administratoren skjuler netværksdrev, når du bruger dem til at installere software. Du vil have brugere adgang til drev, men du vil ikke have, at de gennemser filerne på netværksdrevet, mens du arbejder på maskinen. Skjul disse netværksdrev med gruppepolicyeditoren.