Sådan genopretter du en trådløs nøgle

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og kør NirSofts WirelessKeyView-program. Rul ned på websiden og klik på linket Download WirelessKeyView. Skriv ned de trådløse nøgler, der vises i WirelessKeyView eller gem dem til en tekstfil ved at klikke på knappen 'Gem' på værktøjslinjen WirelessKeyView.

2.

Installer Passcape Software s Wizard Network Password Recovery. Guiden Netværkskodeordgendannelse kører automatisk, efter at den er installeret, se de trådløse nøgler, der er gemt på din computer, ved at klikke på 'Næste' nederst i guidenvinduet. Skriv ned de trådløse nøgler, der vises, eller gem dem til en fil ved at klikke på 'Gem' 'knappen nederst i vinduet.

Brug Alpine Snows trådløse WEP Key Password Spy, hvis den trådløse nøgle er en WEP-nøgle. Åbn den efter installationen ved at klikke på 'Start', 'Alle programmer', 'Wireless WEP Key Password Spy' og 'Wireless WEP Key Password Spy.' Gendan WEP nøgler gemt på din computer ved at klikke på knappen 'Find Wireless WEP Keys' øverst til højre i vinduet.

Tips og advarsler

  • Hvis du har adgang til den trådløse router, kan du logge ind og se den trådløse nøgle i routerns webkonfigurationsgrænseflade. Se dokumentationen til din router for mere information.
  • Trådløse netværk kræver ofte nøgler til forbindelse. Taster er en type kodeord; kræver nøgler sikrer, at kun autoriserede brugere kan bruge det trådløse netværk, og ikke offentligheden eller den, der forbikår. Windows husker trådløse nøgler og bruger automatisk dem til at oprette forbindelse til ethvert konfigureret trådløst netværk i fremtiden. Men hvis du mister den trådløse nøgle og vil oprette forbindelse til det trådløse netværk ved hjælp af en anden computer, skal du genoprette den trådløse nøgle fra en computer, der husker det. Windows indeholder ikke et værktøj til dette, men tredjepart programmer findes uddraget og viser de trådløse nøgler, som Windows husker.