Sådan kontrolleres hvis Ethernet-kabel er defekt?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genstart modemet ved at tage stikket ud af stikkontakten og vente i 10 sekunder og udskifte det. Det kan tage op til to minutter, før forbindelsen genoprettes.

2.

Genstart din computer, inden du foretager yderligere test med dit Ethernet-kabel.

3.

Test din forbindelseshastighed ved at bruge et online-hastighedsprøvetagningsprogram, som det, der findes i Ressourcer 1. Sammenlign den rapporterede hastighed og ping til den, som din internetudbyder angiver, at du skal modtage. For at opnå de bedste resultater skal du sikre dig, at der ikke er nogen anden trafik, der bevæger sig gennem dit netværk.

4.

Tag stikket ud af dit nuværende Ethernet-kabel og sæt det til side.

5.

Udskift det gamle Ethernet-kabel med en ny. Brug et Ethernet-kabel af samme længde som den foregående. Afstanden, som et signal skal rejse, kan påvirke dataoverførselshastigheden.

6.

Test forbindelseshastigheden igen for at afgøre, om det gamle Ethernet-kabel var defekt.

7.

Kontakt din internetudbyder Brug af kundeserviceoplysningerne, der er angivet i din månedlige oversigt, hvis udskiftning af kablet ikke forbedrede forbindelseshastigheden. Dette hjælper dig med at finde ud af, om problemet ligger hos tjenesteudbyderen.

Ethernet-kabler forfalder og kan have præstationsproblemer, ligesom enhver anden form for hardware. Disse kabler transporterer trafik til internettet eller et lokalt netværk. Test af kablerne for skade eller andre problemer er en forholdsvis hurtig proces, der indebærer at prøve et nyt sæt kabler. Det er også vigtigt at afgøre, om den opfattede langsommelighed skyldes hardware- eller softwareproblemer inden for computeren eller noget netværksrelateret tilbehør, som f.eks. En router.