Sådan opretter du en 2003 proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i proceslinjen i Windows 2003. Vælg 'Kontrolpanel' i listen over muligheder. Dette åbner et nyt vindue.

2.

Klik på 'Netværksforbindelser' i Kontrolpanel. Her vises de netværkskort, der er forbundet med din maskine. Højreklik på 'Local Area Connection' og vælg 'Properties'. Dette åbner et konfigurationsvindue.

3.

Klik på ikonet mærket 'Client for Microsoft Networks' i listefeltet. Klik på knappen 'Egenskaber' for at åbne et andet konfigurationsvindue.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Aktiver internetforbindelse for denne forbindelse' i det åbne vindue og klik på 'OK' for at gemme ændringerne. Dette gør det muligt for 2003-serveren at fungere som en proxyserver. Klik på 'OK' igen i vinduet med hovedegenskaber for at afslutte dine ændringer.

Windows 2003-operativsystemet blev frigivet til virksomhedsnetværk som et primært serversystem til små til store netværk. Men nogle små hjemmenetværker kan også nyde fordelene ved at køre et server operativsystem. Du skal aktivere Internet Connection Sharing (ICS) i Windows 2003, som er en tjeneste, der giver dig mulighed for at bruge serveren som en proxy. Det betyder, at andre brugere på netværket vil oprette forbindelse til proxyserveren for internetadgang.