Sådan opsættes en internetserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Serverkonfigurationer

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og klik på 'Kontrolpanel.' Dette åbner et nyt vindue. Klik på linket 'Netværk og internet' i dit Kontrolpanel, og klik derefter på 'Netværks- og delingscenter'. Endelig klik på linket 'Administrer netværksforbindelser'. Dette åbner en liste over netværkskort konfigureret på din Windows-maskine.

2.

Højreklik på ikonet 'Local Area Network' i Kontrolpanel og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et konfigurationsvindue for netværkskortet konfigureret på din maskine.

3.

Klik på fanen 'Deling' øverst i vinduet. I denne fane markeres afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse'. Dette gør det muligt for computeren som en internetserver til dine brugere.

4.

p> Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger, og luk Kontrolpanel for at fuldføre computerens ændringer.

Klientkonfiguration

1.

Klik på din klientcomputer 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' I det åbne vindue skal du klikke på 'Netværk og Internet', derefter 'Netværks- og delingscenter' og derefter 'Administrer netværksforbindelser.' Dette åbner computerens netværksindstillinger, hvor du tilslutter til din nykonfigurerede internetserver.

2.

Højreklik på den lokale netværkskortforbindelse og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et konfigurationsvindue til netværkskortet.

3.

Klik på protokollen mærket 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' i listefeltet, og klik derefter på ' Egenskaber '-knappen.

4.

Vælg' Hent en IP-adresse automatisk 'i konfigurationsvinduet, og klik på' OK '. Dette gør det muligt for klientmaskinen at hente en IP-adresse fra internetserveren. Dette gør det muligt at bruge serverens internetforbindelse til internetbrowsing. Klik på knappen 'OK' igen i hovedvinduet for at lukke konfigurationsskærmen.

En internetserver giver andre netværksbrugere mulighed for at oprette forbindelse til serverens internetadgangspunkt.Dette betyder, at internetforbindelsen på din server bruges af andre netværksbrugere. Indstillingen Internet Connection Sharing bruges i små kontorer eller hjemme netværk til gør det nemt at forbinde flere maskiner til et internetadgangspunkt. Dette er aktiveret i dine Windows-netværksindstillinger.