Hvordan nulstiller jeg et kodeord i Catalyst 2960?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find det serielle kabel, der er pakket med kontakten, og tilslut en 9-bens D-shell-stik til seriel porten på din computer. Derefter forbindes stikket, der ligner en lidt større telefonstik til konsolporten på kontakten. Dette er RJ-45-stikket.

2.

Tænd for din computer og konfigurer en terminalsession for Catalyst 2960-kontakten. HyperTerminal og Putty er to af de mest populære, men de fleste terminologiske emulatorer fungerer fint for dette trin. Indstil terminal session indstillinger til 9600 baud, 8 databit, ingen paritet, 1 stop bit og Xon / Xoff flow kontrol.

3.

Mens du holder knappen 'mode' nede På venstre side af kontakten skal du sætte kontakten i strømkontakten. Når statusdioden slukker, vent 5 sekunder og slip tilstandsknappen. SYST-LED'en skal blinke gul.

4.

Indtast følgende kommandoer ved spørgsmålet:flash\_init (tryk 'Enter')

load\_helper (tryk på 'Enter')

dir flash: (tryk på 'Enter')

omdøbe flash: config.text flash: config.old (tryk på 'Enter')Kommandoen 'dir flash:' viser en mappe med flashhukommelse, og kommandoen 'omdøbe' omdøber den eksisterende konfigurationsfil.

5.

Genstart kontakten med følgende kommando:boot (tryk på 'Enter')Når dialogboksen Systemkonfiguration vises, skal du svare 'n' på prompten og trykke på 'Enter'. Tryk på 'Enter' igen for at komme til Switch u0026 gt; prompt.

6.

Indtast aktiveringstilstand med følgende kommandoer ved 'Switch u0026 gt;' hurtig:en (tryk på 'Enter')Prompten skal skifte til Switch #. Omdøb konfigurationsfilen med følgende kommando:omdøbe flash: config.old flash: config.text (tryk på 'Enter')Tryk på 'Enter' for at acceptere standardindstillingen, når du bliver bedt om det ønskede filnavn.

7.

Kopier konfigurationsfilen til skifterens hukommelse med følgende kommando:kopi flash: config.text system: running-config (tryk på 'Enter')Tryk på 'Enter' for at acceptere standarden, når du bliver bedt om destinationens filnavn.

8.

Opret nye adgangskoder med følgende kommandoer:


conf t (tryk på 'Enter')

aktiver hemmelig spswd (hvor 'spswd' er dit nye hemmelige kodeord) (tryk 'Enter')

aktiver adgangskode enpswd (hvor 'enpswd' er dit nye aktiveringsadgangskode) (tryk 'Enter')

linje vty 0 15 (tryk på 'Enter')

adgangskode tpswd (hvor 'tpswd' er dit nye terminaladgangskode) (tryk på 'Enter')

login (tryk 'Enter')

line con 0 (tryk på 'Enter' )

password cpswd (hvor 'cpswd' er dit nye konsoladgangskode) (tryk 'Enter')

skriv hukommelse (tryk på 'Enter')Meddelelsen 'Bygningskonfiguration' efterfulgt af meddelelsen [OK], Sw1 # -prompten, angiver, at du har nulstillet adgangskoderne.

Cisco har været en stor aktør på netværksudstyrsmarkedet i mange år, og produkter som Catalyst 2960-switchen har været en del af dens succes. Du kan få en god pris på en brugt 2960-switch, men hvis sælgeren ikke nulstiller adgangskoden før afsendelse, har du noget arbejde at gøre. Heldigvis har Cisco en indbygget adgangskodeinddrivelsesprocedure, der hjælper dig med at nulstille adgangskoden.