Jeg kan ikke oprette forbindelse til internettet med en Toshiba Satellite A105

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller den Ethernet-ledning, der er tilsluttet fra din computer til routeren, hvis du bruger en lokalforbindelse (LAN). Skub Ethernet-ledningen sikkert i din bærbare computer og router.

2.

Genstart routeren. Internetforbindelsen kan være gået tabt. Genstart af routeren genopretter forbindelsen.

3.

Kontroller den trådløse switch på din computer, hvis du bruger en trådløs forbindelse. Drej den trådløse kontakt til 'ON' positionen. Den trådløse switch findes ofte på forsiden af ​​computeren eller i toppen af ​​tastaturet. Den trådløse switch skal belyse, når den er tændt.

4.

Nulstil internetforbindelsen. Klik på 'Start' fra proceslinjen placeret nederst på skrivebordet. Indtast 'cmd' i 'Søg' boksen og tryk på 'Enter' tasten. Kommandoprompten lanceres. Skriv 'ipconfig / release' og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Skriv 'ipconfig / renew' og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

5.

Højreklik på netværksikonet i 'Notifications Area' nederst til højre på desktop. Klik på 'Diagnose og reparere.' Følg vejledningen på skærmen for den anbefalede løsning.

Computerbrugere har mulighed for at oprette forbindelse til internettet via lokalnetforbindelse (LAN) eller trådløs forbindelse. Hvis du oplever problemer med din internetforbindelse på din Toshiba Satellite A105, er der flere forskellige måder at fejlfinding og identificere problemet på. Windows-operativsystemet til Toshiba Satellite A105 leveres også med et indbygget fejlfindingsværktøj kaldet 'Diagnose og reparation', der hjælper med at diagnosticere og præsentere en løsning for dine netværksproblemer.