Sådan bruges et WiFi USB-stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt driverens installations-cd, der fulgte med dit WiFi USB-stik, i computerens diskdrev. Hvis du af en eller anden grund ikke har disken eller har forlagt det, skal du være kunne kontrollere manualen, der fulgte med din USB-stik for at finde en online kilde, der giver en producentdriver download.

2.

Følg guiden på skærmen for at installere driversoftwaren Klik på 'Næste' og 'OK', når du bliver bedt om i hele guiden, for at passere gennem den korte mængde ligefrem trin.

3.

Genstart computeren.

4.

Indsæt dit WiFi USB-stik i en af ​​USB-portene på computerens side, for eller bagud, afhængigt af model og design på din bærbare computer eller på skrivebordet. Vent et øjeblik til din computer at opdage den nye hardware. Du skal modtage en statusopdatering i nederste venstre hjørne af din computerskærm, der angiver, at den nye hardware er blevet registreret.

5.

Klik på det trådløse ikon på dit skrivebord område nu hvor din computer er klar til WiFi og er opmærksom på WiFi-signaler i området. På en Windows-baseret maskine er dette trådløse ikon på højre side af den nederste værktøjslinje og ligner en computerskærm med bølgete trådløse signallinjer, der kommer ud af siden. På en Mac er det trådløse ikon placeret på højre side af den øverste værktøjslinje og ser ud til at være et sæt strålende trådløse signallinjer, der bevæger sig opad.

6.

Vælg en trådløst netværk navn fra listen over tilgængelige WiFi netværk inden for rækkevidde af din computer, der dukker op. Bemærk, at disse sandsynligvis vil være en blanding af private og offentlige netværk, så hvis du ikke har adgangskoden til et sikret netværk, bør du kun forsøge at deltage i en offentlig en.

7.

Indtast adgangskoden, du har til det private netværk, hvis du har valgt at logge ind på en sikret WiFi-forbindelse. Derudover skal du angive den type trådløse sikkerhed, som netværket blev konfigureret med. Dette vil enten være 'WEP' eller 'WPA', selvom de fleste netværk nu bruger 'WPA' -kryptering, fordi det er nyere og teknologisk overlegne.

8.

Vent et øjeblik din computer og WiFi USB-stik til at deltage i netværket. Start din browser og start internet surfing.

Hvis din computer ikke har et internt trådløst NIC (netværkskort), kan du ikke automatisk deltage i et WiFi-netværk til trådløs websurfing. Du kan dog bruge en trådløs USB-stik perifer for at opdage trådløse netværk i dit område og gøre brug af signalet. Disse stik er nemme at installere, så længe du har installationsdisken, der leveres sammen med dem, så du ikke behøver nogen tidligere erfaring med trådløse netværk eller andre værktøjer til rådighed for at kunne bruge WiFi USB-stikket korrekt.