Sådan foretages en hastighedstest på en ADSL-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser på en computer, der er fastgjort til ADSL-routeren via et Ethernet-kabel for at teste hastigheden på routers tøjede LAN-forbindelse (Local Access Network).

2.

Få adgang til et båndbredde teststed som SpeakEasy, Bandwidth Place eller CNet (se Resources) via webbrowseren. Gennemførelsen af ​​en søgning via en online søgemaskine bringer mange båndbredde teststeder .

3.

Vælg den ønskede placering, hvis du bliver bedt om af webstedet. Placeringen er ikke alt for vigtig. Jo længere væk placeringen fra dig, jo længere tid tager det at færdiggøre hastigheden test. Nogle steder beder dig også indtaste oplysninger som din internetudbyder, computermærke, operativsystem og routermærke til dataindsamling.

4.

Find og vælg hyperlink eller knap for at køre hastighedsprøven. Afbryd ikke testen, før den vises som komplet. Når testen er afsluttet, viser testen dine upload- og downloadhastigheder.

Tips og advarsler

< / p>
  • Test hastigheden på din router over en trådløs forbindelse ved at få adgang til samme websted fra en bærbar computer, der er trådløst forbundet til routeren i stedet for at bruge en, der er tæmmet til routeren.
  • Nogle gange kan ADSL-routeren, der er sluttet til dit DSL-modem, 'flaskehals' din internets hastighed. Hvis dette sker, kan du opleve et lille lag med forbindelse til internetwebsider. Normalt vil du bemærke, at det tager længere tid at uploade filer til internettet, da uploadhastigheder er betydeligt mindre end downloadhastigheder. Når du har kørt hastighedsprøven på din ADSL-router, kan du bekræfte hos din internetudbyder, hvis hastigheden på dit netværk ligger inden for det interval, der forventes for din internetpakke.