Sådan opsættes min server 2003 som en internetrouter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen, og klik derefter på 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Netværksforbindelser' i det åbne vindue for at få vist dine netværksadaptere installeret på maskinen.

2.

Højreklik på netværksadapteren mærket 'Local Area Connection' og vælg 'Egenskaber'. Klik på protokollen mærket 'Client for Microsoft Networks' i listefeltet. Klik på knappen 'Egenskaber'. I det åbne vindue skal du klikke på fanen 'Avanceret'.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Aktiver internetforbindelse for denne forbindelse' og klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger . Klik på knappen 'OK' igen i vinduet med hovedegenskaber. Dette lukker konfigurationsvinduet og giver din Windows 2003-maskine mulighed for at fungere som en internetrouter.

Windows 2003-serversoftwaren giver dig mulighed for at dele internetforbindelsen med andre brugere på netværket. Tjenesten Internet Connection Sharing (ICS) gør din Windows 2003-computer til en proxyserver, så hver bruger på netværket anvender 2003-computeren som en internetrouter. ICS-indstillingerne er oprettet i netværkssystemkonfigurationerne, og tjenesten administrerer IP-adresser på tværs af netværket ligesom en typisk router.