Sådan parrer du et Bluetooth-headset til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Oplad Bluetooth-headsettet helt, før du parrer det med computeren. Tænd dit Bluetooth-headset ved hjælp af tænd / sluk-knappen eller kontakten.

2.

Tilslut et Bluetooth USB-dongle eller pc-kort til din computer, hvis det ikke har Bluetooth-understøttelse. Følg anvisningerne i din hardware for at installere nødvendige drivere eller software.

3.

Åbn computerens Bluetooth-indstillinger. I Windows-operativsystemet skal du klikke på 'Start' og Åbn 'Kontrolpanel.' Åbn 'Bluetooth-indstillinger' for at få adgang til indstillingerne. For computere, der kører Mac OS X, skal du klikke på hovedmenuen 'Apple'. Åbn 'Systemindstillinger' og klik for at åbne undermenuen 'Bluetooth-forbindelse'. Tænd din computers Bluetooth-forbindelse fra denne menu.

(ref. 2)

4.

Klik på 'Find Bluetooth-enhed' i din Bluetooth indstillingsmenuen. Find dit headset på listen over tilgængelige enheder, og vælg 'Par enhed'. Indtast pinnummeret i dit headsetets installationsmanual, når du bliver bedt om det. Din Bluetooth-headset er nu klar til brug sammen med din computer.

(ref. 3)

Bluetooth-netværk gør det muligt for elektronisk udstyr at overføre filer og streame medier trådløst. Headsets med indbygget Bluetooth-forbindelse bruges oftest til at foretage håndfri telefonopkald under kørsel. Hvis du parrer et headset med din computer, kan du dog lytte til musik, tage telefonopkald og optage talebeskeder uden at tage hænderne af tastaturet. Både computeren og headsettet skal være Bluetooth-kompatible, så de kan parres, så sørg for, at de begge er i stand til at oprette forbindelse til hinanden trådløst.