Sådan sender du en fax på en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Afsendelse af fax med Windows Fax og scanning

1.

Klik på 'Start', navigér til 'Alle programmer' og vælg 'Windows fax og scanning.'

2.

Klik på 'Ny fax' på din værktøjslinje. Hvis du sender en fax for første gang, vil programmet guide dig gennem en faxopsætningsguide.

3.

Klik på 'Opret forbindelse til en faxserver på mit netværk. '

4.

Skriv navnet og netværksadressen til faxserveren på dit lokale netværk. Din computer vil nu søge efter faxserveren og forbinde den.

5.

Skriv modtagerens faxnummer i feltet 'Til'. Hvis du vil faxe til flere tal, skal du indtaste tallene og adskille det med semikoloner.

6.

Tilføj et emne til din fax ved at skrive det i feltet 'Emne'.

7.

Kompilér din fax ved hjælp af tekstområdet som du ville ved at sende en email og klik på 'Send' så snart du er færdig. Din faxmeddelelse sendes nu via netværksserveren.

Afsendelse af en fax via en online-server

1.

Opret en konto med en hvilken som helst online fax mail-tjenester, f.eks. BestFreeFax, MyFax, Efax, MaxEmail, FaxAge eller RapidFax.

2.

Åbn dit emailprogram og klik på 'Komponere Mail' eller ' Ny besked. '

3.

Skriv modtagerens faxnummer i adresselinjen, efterfulgt af' @ 'og derefter navnet på faxudbyderen. For eksempel: 12125556899@efax.com

4.

Komponér din fax, som om du normalt ville skrive en email og klikke på 'Send'.

Fax via en server giver dig den fordel, at du kan sende faxer uden at skulle installere et faxmodem på din egen computer. En faxserver er stort set en computer med et par faxmodemer installeret på den. Hvis din virksomhed har en faxserver, kan du bruge Windows Fax og Scan til at sende dine faxer. Windows Fax og Scan er et softwareprogram, der følger med Windows 7. Hvis du ikke har en faxserver på arbejde, er din anden mulighed at sende dine faxer via en online fax til e-mail-tjeneste ved hjælp af deres faxservere.