Sådan sporer du din internetudbyder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Indtast 'cmd' i tekstboksen og tryk 'Enter'. Dette åbner Windows-kommandolinjeværktøjet.

2.

Indtast 'spor /?' i kommandolinjen for at se en liste over muligheder og den korrekte syntaks for traceroute-hjælpeprogrammet. Selvom hjælpeprogrammet hedder 'traceroute', er kommandosyntaxen der anvendes 'tracert'.

3.

Indtast følgende kommando i prompt:tracert ISPdomain.comErstat 'ISPdomain.com' med dit eget internetudbyderes domænenavn.

4.

Tryk på 'Enter'. Sporet starter og fortsætter, indtil kommunikationspakken når destinationswebstedets ISP-domæneserver. Du kan se hvert 'hop', da traceroute-kommandoen fuldender sporet.

Traceroute-kommandoen er et Windows-kommandolinjeværktøj, der bruges til at spore kommunikation fra din computer til en anden computer. Din internetudbyder (ISP) har en domæneserver, du bruger til at kommunikere med online. Du kan bruge kommandoen traceroute til at se, hvor lang tid det tager at kommunikationen skal nå serveren og hvor mange 'humle' det tager at komme til serveren. 'Humle' er antallet af routere og servere, som informationen skal passere for at nå destinationen.