Sådan tilsluttes to pc'er via Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Ethernet-kabel til Ethernet-porten bag på skrivebordet. Hvis du bruger en bærbar computer, skal du tilslutte Ethernet-kablet til porten på siden af ​​computeren. Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på den anden computer.

2.

Gå til menuen 'Start' og vælg derefter 'Dokumenter' og derefter 'Mine Dokumenter. '

3.

Find den mappe eller mapper, du vil dele med den anden computer. Højreklik på mappen og vælg 'Deling og sikkerhed. Hvis dette er første gang du aktiverer deling, bliver du bedt om at' Hvis du forstår sikkerhedsrisikoen, men du vil dele filer uden at køre guiden. 'Klik på sætningen bevæger sig fremad. Klik derefter på, 'Bare aktiver fildeling.' Hvis dette ikke er første gang til fildeling, vises disse sætninger ikke.

4.

Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'Tillad netværksbrugere at ændre mine filer' og derefter tilføj et netværksnavn i feltet 'Del navn'. Tryk på 'OK' for at gemme ændringerne.

5.

Find og få adgang til de delte mapper via den anden computer ved at gå til menuen 'Start' og derefter ved at klikke på ikonet 'Denne computer'. Klik på 'Mine netværkssteder', og klik derefter på ikonet med navnet du har tildelt som netværksnavn.

Tips og advarsler

  • Hvis du forbinder to computere, der er en del af et virksomhedsintranet, skal du sørge for du er udpeget som administrator for hver computer ter. Hvis du ikke har administratorrettigheder, kan computerne give dig fejlmeddelelser.
  • Hvis du skal overføre filer fra en computer til den næste, og du ikke har Firewire-porte installeret, eller hvis dine computere ikke har adgang til parring via en Bluetooth-forbindelse, er den bedste måde at oprette forbindelse til pc'er via et Ethernet-kabel. Ethernet muliggør en betydelig stigning i dataoverførselshastigheder over ældre serielportdatatransport. Det betyder med en Ethernet-forbindelse, at du kan overføre en stor mængde data på kortere tid.