Fejlfinding af en Netgear WGT624

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk Netgear-routeren fra stikkontakten i 60 sekunder. Genstart computeren og sæt routeren i stikkontakten igen.

2.

Skift Ethernet-kabler. Nogle gange kan ethernetkabler forårsage tab af forbindelse. Dit Ethernet-kabel ligner en ledning med en telefonforbindelse, men jacket er lidt større end det, du ville indsætte i din telefon.

3.

Tryk på nulstillingsknappen på din router ved hjælp af en spids genstand som et papirclips i 30 sekunder. Tag stikket ud af stikket, mens du stadig trykker på nulstillingsknappen. Sæt routeren igen i stikkontakten. Kontrollér, om du stadig oplever problemer med din router.

4.

Tag stikket ud af computerens bagside, og sæt det i en anden computer eller bærbar computer, hvis en er tilgængelig. Din Netgear-router er nu ledningsnet til en anden computer. Bekræft, om du har de samme problemer på den sekundære computer, hvilket bekræfter, at problemet er med routeren eller internetforbindelsen og ikke computeren.

5.

Højreklik på ikonet for internetforbindelse, der ligner en computerterminal og er placeret på højre side af pc'ens statuslinje. Vælg 'frakobl' eller 'deaktiver'. Vent ca. 45 sekunder, og klik derefter på 'aktiver' eller ' forbinde. '

6.

Gå til Netgear.coms supportlink. Indtast modelnummeret på routeren, WGT624. Klik på fanen Downloads og download den nyeste firmware til din model.

7.

Kontakt din internetudbyder for at afgøre, om der er systemfejl i dit område.

Hvis du oplever en langsom internetforbindelse eller har mistet forbindelsen helt, kan din Netgear WGT624-router have hardwareproblemer, du kan fejlfinding, før du kontakter din internetudbyderes tekniske supportafdeling. Du kan også opleve uregelmæssige forbindelser, hvis din router mister det hurtigste signal fra din internetudbyder. Nogle gange kan nulstilling af Netgear-router til fabriksindstillinger lindre problemer med internetforbindelse.