Fordelene ved protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En protokol beskriver et sæt regler eller procedurer, som en given opgave skal følge. Det identificerer de konventioner, der arbejder på et objekt, f.eks. Hvordan man laver forbindelser til kommunikation eller filoverførsel eller tilslutningsmuligheder. Det er dog tavshed om, hvordan man udfører operationerne, og kun angiver, hvad de er. Her er tre protokoller: Overførsel, e-mail og programudvikling.

Overførselsprotokoller

Overførselsprotokoller flytter filer og data fra et sted til et andet. To computere i operationen er påkrævet: den ene er en overførende server og den anden en modtagerklient. Flere filoverførselsprotokoller omfatter følgende:FTP (filoverførselsprotokol) tillader overførsel af filer. Det etablerer en forbindelse til en fjernklient og overfører filerne indtil den er færdig, og den afbrydes derefter. Forbindelsen kan være i et internt netværk eller over internettet. Udviklet i 1971 fungerede denne protokol som et af målene for udviklingen af ​​internettet.


er et alternativ til FTP-protokollen. Det var populært med opslagstavler i slutningen af ​​1970'erne på grund af dets enkelhed og brugervenlighed. Kermit er en binær (0'erne og 1'erne) og tekstfiloverførselsprotokol designet i begyndelsen af ​​1980'erne. For at overførslen skal ske, sker en filkonvertering til binært format før transmittal og derefter konverteres tilbage bagefter. Dette tillod filoverførsler over forskellige systemer.Fordelen ved disse filoverførselsprotokoller er, at de deler oplysninger mellem forskellige computersystemer og forskellige formater.

E- mail-protokoller

Med Internet Message Access Protocol (IMAP) kan en e-mail-klient få adgang til e-mail-meddelelser på en ekstern e-mail-server.IMAP understøtter to driftsformer: online og offline. I online-tilstand forlader e-mail-klienter, der bruger IMAP, e-mail-meddelelserne på serveren, indtil brugeren med vilje sletter dem. I offline-tilstand downloades e-mailen og slettes derefter. Denne egenskab ved IMAP-operationen gør det muligt for flere klienter at administrere den samme postkasse. Resultatet er, at posten forbliver på serveren automatisk, indtil den er slettet.POP (Post Office Protocol) er en alternativ e-mail-protokol, der understøtter simpel download og sletning til adgang til fjernpostkasser. De fleste POP-klienter har mulighed for at forlade e-mail på serveren efter download. Men e-mail-klienter følger typisk denne procedure. De opretter forbindelse til serveren, henter deres meddelelser, gemmer dem på brugerens lokale pc og sletter dem fra serveren og afbryder forbindelsen. Resultatet er, at mailen slettes automatisk, medmindre det holdes.

< Softwareudviklerprotokoller bruger protokoller i deres arbejde. Platformbaserede databaseprotokoller som JDBC (Java DataBase Connectivity) ) eller ADO (aktive x databaseobjekter) har en ydeevne fordel. Også fleksibilitet og genanvendelse er to hovedfordele ved at bruge en neutral platformsprotokol som SOAP (Simple Object Access Protocol). Dette er en protokolspecifikation, der letter udvekslingen af ​​strukturerede information i webtjenester.Ved at bruge protokoller kan softwarearkitekter og programudviklere bestemme projektomkostningerne, dvs. om udviklingen bliver hurtigere i modsætning til om programmet bliver hurtigere . Disse præstationer versus fleksibilitetsalternativer påvirker kodningsbeslutningen, hvilket påvirker måden programmet går på.Fordelen ved at bruge disse protokoller er, at de forbedrer programmets ydeevne og give fleksibilitet i programdesign.