Sådan bruger du Microsoft Office Communicator med MSN Messenger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på din computers 'Start' nederst på skærmen.

2.

Vælg 'Alle programmer' fra nederst på startmenuen. Vælg derefter 'Microsoft Office.'

3.

Klik på 'Microsoft Communicator' for at åbne Communicator-vinduet. Klik på 'Kontakt' -menuen.

4.

Vælg 'Tilføj en kontakt' fra kontaktmenuen for at åbne kontaktguiden. Vælg 'Efter e-mail-adresse eller tilmeldingsnavn' under overskriften 'Hvordan Du vil tilføje en kontakt og derefter klikke på 'Næste'.

5.

Indtast den komplette e-mail-adresse for den første kontakt, som du gerne vil tilføje. Sørg for, at det er stavet korrekt. Klik på 'Næste'. Klik derefter på den gruppe, du vil tilføje kontakten under under 'Tilføj kontakt til denne gruppe.' Du kan ændre gruppens navne for at differentiere forskellige personer (for eksempel arbejde venner, fakultetets medlemmer, familie osv.).

Se på din kontaktliste for at se, hvilke af dine venner der er online. Hvis de ikke er online, er deres status vil læse 'Status unknown' eller 'Offline.' Klik på dem, der er online for at chatte.

Du kan ikke kun bruge dit Microsoft Office til at oprette, redigere, dele og gemme dokumenter, men ved, at du endda kan kommunikere med andre MSN-messengers. Ved at bruge din Microsoft Office Communicator kan du tilføje kontakter til din kontaktliste, og når de er online, kan du hurtigt og nemt chatte med dem. En ting at huske på er at du skal føje dine kontakter til din kontaktliste ellers du vil ikke være i stand til at beskrive dem. At gøre dette er simpelt.