Sådan sikres et eksternt skrivebord med Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Vista 'Start' -knappen, og klik derefter på 'System'. I det åbnede vindue skal du klikke på 'Fjernindstillinger.' Dette åbner et andet vindue. Klik på fanen 'Fjern' i dette vindue.

2.

Klik på knappen 'Vælg brugere' nederst i vinduet. Dette åbner et dialogvindue med en liste over brugere konfigureret på netværket og Vista-maskinen.

3.

Vælg de brugere, du vil give adgang til Vista-maskinen. Du kan også give adgang til grupper af brugere ved at klikke på gruppens ikon. Hvis du f.eks. Vil give adgang til alle, skal du klikke på 'Alle' -gruppen.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer. Dette begrænser adgangen til dit Vista Remote Desktop-program til kun de brugere eller grupper, du valgte.

Windows Vista har fjernbetjening inkluderet i operativsystemet. Remote Desktop giver dig mulighed for fjernbetjening af Vista-maskine fra hvor som helst på dit netværk. Du vil ikke have alle netværksbrugere adgang til din Vista-maskine. Af denne grund sikrer du dit Vista-fjernskrivebord ved at vælge de brugere, der har adgang til maskinen. Når brugeren forsøger at logge ind på maskinen, hvis nej Adgang er givet, brugeren modtager en 'Access Denied' -meddelelse.