Sådan ændres en netkortskortadresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og åbn 'Kontrolpanel', hvis du bruger Windows XP. Klik på 'Netværks- og internetforbindelser' og 'Netværksforbindelser.'

2.

Klik på 'Start menuen' og åben 'Kontrolpanel.' Klik på 'Netværk og Internet', 'Netværks- og delingscenter' og 'Skift adapterindstillinger' til Windows Vista og 7.

3.

Højreklik på navnet på netværksadapteren skal ændres, og vælg 'Egenskaber'. Rul ned på listen for at fremhæve 'Internet Protocol (TCP / IP)' og tryk på 'Egenskaber'.

4.

Klik på knappen mærket 'Brug følgende IP-adresse' hvis det er ikke allerede kontrolleret. Skift tallene i tekstboksen til IP-adressen til de ønskede værdier.

5.

Indtast de værdier, der kræves for tekstboksene Subnetmaske og Standardgateway. Hvis du ikke kender disse oplysninger, skal du holde tasten Windows og 'R' nede, indtaste 'cmd' (ingen citater) og trykke på 'OK'.

6.

Indtast kommando 'ipconfig' (ingen citater) og tryk 'Enter'. Indtast de subnetmasker og standardgatewayværdier, der er angivet her, for at beholde de samme oplysninger som i brug.

7.

Tryk på 'OK' for at gemme ændringerne i Internet Protocol / IP) Egenskabsvindue. Klik også på 'OK' i det næste vindue.

Ændring af en netværkskortadresse er en fælles opgave i computernetværk. Du kan foretage ændringer i netværksadapterindstillinger ved hjælp af værktøjer, der er indbygget i operativsystemet. Nogle værdier, som kræves af computeren til drift på netværket, er undernetmasken, IP-adressen og standardgatewayen. Du skal indtaste disse værdier, når du manuelt ændrer en netværksadresse.