Sådan tilsluttes flere netværkskoblere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutning af flere netværksknapper

1.

Tæl de computere, printere og routere, der vil blive tilsluttet på netværket. Reserve en port for hver enhed, der er tilsluttet switchnetværket.

2.

Beregn, hvor mange kontakter der skal bruges til at forbinde alle dine slutpunkter. Husk at to porte er nødvendige for hver switch til at skifte forbindelse.

3.

Design hvilke switches der vil forbinde til hvilke. Hvis der vil være mere end tre kontakter i netværket, skal du sørge for, at netværksplanen er sluttet som et træ i stedet for i en linje. Vælg en omskifter for at være topbryderen og forbinde alle andre til den. Dette vil minimere antallet af kontakter mellem to punkter.

4.

Bestem vigtigheden af ​​modstandsdygtighed. Hvad ville der ske, hvis en af ​​kontakterne mislykkedes? Hvis dette er et lille netværk, hvor up-time ikke er kritisk, er der ikke behov for at planlægge for fejl. Hvis dette er et forretningsnetværk, hvor nedetid koster penge, planlægger fejl og planlægger alternative veje i netværket.

5.

Undersøg omskifterne for at se om de har en uplink-port, kaldes undertiden en lige port. Formelt er disse porte kendt som MDI (Media Dependent Interface) porte. Normale switchporte er MDI-x-porte eller crossover-porte. Bemærk, at nogle afbrydere har auto MDI-porte. De vil forhandle med enhver tilsluttet port for at gøre forbindelsen operationel.

6.

Vælg de kabler, der skal bruges til at forbinde portene. En forbindelse kræver et straight-through Ethernet-kabel til at forbinde en MDI-port til en MDI-x-port. For at forbinde en MDI-port til en MDI-port eller en MDI-x-port til en MDI-x-port, skal du bruge et crossover-kabel. Et crossover kabel er lavet af ledningsnål 1 på den ene ende til pin 3 på den anden. Pin 2 er ledet til pin 6, pin 3 til pin 1 og pin 6 til pin 2.

7.

Aktiver Spanning Tree Protocol, hvis der kræves sløjfer i netværket. Denne softwarefunktion skal være til stede på kontakterne for at forbinde overflødige kredsløb.

Tips og advarsler

  • Prøv at minimere antallet af kontakter mellem to
  • Brug uplink-porte og lige kabler, hvor det er muligt.
  • Sørg for, at alle kontakter kører Spanning Tree Protocol, hvis der er installeret sløjfer.
  • Tilslutning af flere netværksafbrydere kræver en forståelse af port hardware, optimal topologi og Spanning Tree Protocol. Planlægningsafbryderforbindelser er afgørende, hvis du vil have, at netværket skal fungere godt. Havne skal være kompatible med hinanden. Ethernet-crossover kabler skal indsættes i netværket for nogle forbindelser. Du kan indsætte sløjfer i netværket for at have backup-stier, men du skal bruge Spanning Tree-protokollen i det tilfælde. Loops kan ikke være aktive i switch netværk.