Sådan tømmer du en Exchange Server Mail Queue

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Microsoft Exchange' og klik derefter på 'System Manager.' Dette åbner din mail-manager for Exchange.

2.

Dobbeltklik på 'Servere' for at få vist en liste over serverkonfigurationer. I det åbne vindue skal du klikke på knappen 'Køer'. Dette lister e-mail-køen i e-mail-serverens mapper.

3.

Klik på den kø, du vil redigere, og klik på 'Freeze' -knappen. Dette stopper e-mail fra at blive sendt, mens du sletter meddelelser i køen.

4.

Fremhæv meddelelserne i køen, højreklik på den fremhævede liste og klik derefter på 'Slet NDR).' Dette sletter meddelelserne uden at sende en leveringsrapport.

5.

Klik på 'Ja' på bekræftelsesskærmen for at slette meddelelserne. Det kan tage flere minutter, mens meddelelserne slettes fra harddisken.

Exchange-mailkøen indeholder alle de udgående meddelelser, der sendes fra dine netværksbrugere. Køen holder meddelelserne som filer i en konfigureret mappe. Den køede mappe stopper lejlighedsvis, og e-mailadministratoren er tvunget til at rydde Exchange-køen. Det gør du ved at slette meddelelsesfilerne fra køkataloget ved hjælp af værktøjet til e-mail-systemkonsol.