Sådan ændres det trådløse kodeord i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn 'Kontrolpanel' via Windows Start-menuen. Vælg 'Netværksforbindelser.'

2.

Højreklik på 'Trådløs netværksforbindelse.' Vælg 'Se ledige trådløse netværk.'

Klik på 'Avanceret ...'

3.

Åbn fanen 'Trådløse netværk'. Fremhæv netværket inden for 'Foretrukne netværk'. Dette er en liste over netværk, din computer er konfigureret til automatisk at oprette forbindelse til (adgangskoderne gemmes). Klik på 'Fjern' for at fjerne dit hjemmenetværk. Klik på 'OK' og navigér tilbage til vinduet 'Vis tilgængelige trådløse netværk'.

4.

Vælg dit hjemmenetværk fra listen over tilgængelige netværk, og klik på 'Connect'. Du bliver bedt om den nye adgangskode. Indtast det og vælg 'Husk dette netværk.' Klik på 'Connect'. Windows XP vil nu huske den nye adgangskode og automatisk oprette forbindelse til netværket, når det er inden for rækkevidde.

Som med enhver anden adgangskode, du bruger regelmæssigt, er det en smart ide at hele tiden ændre dit netværkskodeord for at forhindre andre i at få adgang til dit netværk. Windows XP giver dig mulighed for at konfigurere 'Foretrukne netværk', hvilket i det væsentlige betyder, at XP gemmer loginoplysningerne og automatisk forbinder til netværket, så snart de er tilsluttet. Hvis du har ændret dit trådløse netværkskodeord i din trådløse router, skal du afspejle disse ændringer i Windows XP.