Sådan tilslutter du en Vista-computer til en XP-computer med et USB-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutning af en XP og Vista-computer

1.

Sørg for, at hver computer har et unikt computernavn (fx 'Jenn-PC' og 'Jenn-Laptop'). Du kan tjekke for at se, hvad computerens fulde computernavn er ved at gå til menuen 'Start' på din Vista og højreklikke på 'Computer' og vælge 'Properties' og derefter gå til 'Start menuen på din XP og højreklik på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber'. For begge systemer vil du nu være i 'Systemegenskaber'. Vælg fanen 'Computer Name' og se på linjen kaldet 'Fuld computernavn' for at se, hvad navnet på dine computere er. Hvis de er de samme, skal du ændre et af computernavnene ved at vælge 'Change' -knappen i fanen 'Computer Name' i hvert system og derefter indtaste det nye navn på computeren og vælge 'OK'. Genstart computeren, hvis du skal foretage en ændring af computernavnet.

2.

Åbn 'Device Manager' i begge computere ved at gå til 'Start' menuen og vælge 'Find' -alternativet. Indtast 'Device Manager' og klik på 'OK'. I Enhedshåndtering skal du klikke på 'Netværksadaptere' for at sikre, at begge computere har hurtige Ethernet-adaptere (minimum 10 / 1000BaseT-hastighed - det vil sige, hvad hastigheden på Ethernet-adapteren ved siden af ​​adapterens navn). Hvis du ikke har hurtige nok Ethernet-adaptere i begge dine computere, skal du opdatere det ved at få et hurtigere Ethernet-kort og installere det på den computer efter Ethernet-kortets instruktioner.

3 .

Slut begge computere med Ethernet-crossover-kablet. Tilslut kablet til den tomme Ethernet-port på begge computere, og derefter på begge computere, gå til menuen 'Start' på skrivebordet og vælg 'Kontrolpanel'. Gå til 'Netværksforbindelser' i Kontrolpanel, og find 'Lokalområdeforbindelser' i både XP og Vista-computeren. Begge skal identificere Ethernet-kablet, du har tilsluttet hver computer. På dette tidspunkt kan begge computere ikke identificere en IP-adresse (hvad du har brug for til din computer for at oprette forbindelse til internettet), og i Vista-computeren vil Local Area Connections sige 'Uidentificeret netværk' under det og i XP-computer, vil Local Area Connections sige 'Begrænset eller Ingen forbindelse'. Vi vil ændre dette senere, men først skal vi tillade computere at have adgang til enhederne og de filer, den anden har.

4.

Højreklik på det lokale område Tilslut i Vista, der er forbundet til XP-computeren. Vælg 'Angiv netværksplacering.' Når i Set Network Location, skal du ændre placeringen fra 'Offentlig' til 'Privat', så begge computere kan se hinanden. Tryk på knappen 'Næste', og følg vejledningen for at indstille computeren til 'Privat'.

5.

Gå til menuen 'Start' på skrivebordet i både Vista og XP-computer, vælg 'Kontrolpanel' og vælg derefter 'Netværk og delingscenter' i Vista og 'Mine netværkssteder' i XP. I netværks- og delingscenter og mine netværkssteder skal du vælge fanen 'Windows Firewall Settings'. I Windows Firewall-indstillinger skal du vælge fanen Undtagelser og markere feltet 'Filer og printerdeling' for at tillade deling mellem computere. Dine computere skal nu kunne se hinanden.

6.

Gå til 'Mine netværkssteder' i XP og 'Netværk og delingscenter' i Vista. I Vista skal du nu vælge 'Opgaver' -panelet i 'Netværk og delingscenter' og vælge 'Vis computere og enheder' for at se begge computere. Dobbeltklik på XP-computeren for at se det. I XP skal du vælge 'Netværksopgaver' og derefter 'Vis arbejdsgruppe-computere' for at se begge computere. Dobbeltklik på Vista-computeren for at se den.

7.

Gå til 'Netværk og delingscenter' eller 'Mine netværkssteder' på den computer, der allerede har internetadgang. Internetforbindelsen skal sige 'Flere forbindelser', hvilket betyder at både din oprindelige internetforbindelse og forbindelsen fra begge computere genkendes. Klik på 'Netværksforbindelser' og højreklik på de aktive internetforbindelser og vælg 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Deling' i afkrydsningsfeltet 'Egenskaber', og marker afkrydsningsfeltet 'Tillad, at andre computere tilsluttes direkte via computerens internetforbindelse' og under 'Tilslutning til hjemmenetværk'. Der kommer en drop-down-boks. drop-down boksen og vælg 'Direct Ethernet Connection.' Vælg 'OK', når du er færdig. Begge computere er nu forbundet til internettet.

Med den måde, teknologien har forbundet verden på næsten alle mulige måder, er det forståeligt, at vi nu nemt kan forbinde en persons computer til en andens computer. Der er mange grunde til at gøre dette med hovedårsagen til at være at denne forbindelse giver dig mulighed for at 'se' en andens computer mens du selv har adgang til computerprogrammer og filer. Hvis du søger at forbinde en computer med et Windows XP og et Windows Vista-system, er det nemt at gøre med et Ethernet-crossover-kabel. Bemærk, at en af ​​disse computere skal have en fungerende internetforbindelse.