Sådan undgås IP-adressekonflikt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tildel et statisk IP-område, som skal bruges på netværket, og give rækkevidden plads til at håndtere væksten i netværket. Statiske IP-adresser bør kun bruges til computere, der forbliver på netværket til deres fulde brug. Spor hvilke IP-adresser der er blevet tildelt for at undgå at tildele samme adresse til to enheder. Bærbare computere, der er taget off-site, burde ikke have tildelt statiske IP-adresser.

2.

Indstil interval for DHCP-rækkevidde uden for dem, der skal bruges til Statisk IP. Hvis det statiske IP-interval f.eks. Er 192.168.1.51 til 192.168.1.100, skal du starte DHCP-området ved 192.168.1.101. Dette sikrer, at IP-adressekonflikter ikke forekommer med statiske IP-computere.

3.

Deaktiver søvntilstanden i strømindstillingerne for at forhindre, at computeren går i seng automatisk. Opmuntre brugere til at bruge dvaletilstanden i stedet, da dette afbryder computeren fra netværket. Når computeren er tændt igen, vil den få en ny adresse via DHCP.

Tips og advarsler

  • Disse trin vil løse de mest almindelige årsager af IP-adressekonflikter Men ikke alle IP-adressekonflikter kan undgås.
  • Installation af et netværk kan give meget frihed til hjemmet eller arbejdspladsen. Hvis du installerer netværket korrekt, kan det dog forhindre problemer i fremtiden. Hjemmenetværk bruger ofte DHCP til at tildele IP-adresser fra routeren, når computeren forbinder. Hvis en computer allerede på netværket er i dvaletilstand, kan den IP-adresse, der er tildelt den pågældende computer, tildeles igen af ​​DHCP. Et par ekstra trin til opsætning hjælper med at undgå IP-konflikter i fremtiden.