Definer informationskommunikationsteknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Seneste udviklinger

Feltet Informationskommunikationsteknologi har taget afsted i det sidste årti. Udviklede lande har en højere udnyttelse af ikt, men udviklingslandene har gjort betydelige stigninger i brug i de sidste fem år.

Ikt-brug

I slutningen af ​​2008 havde verden over 4 mia. Mobiltelefonbrugere, og tæt på en fjerdedel af verdens befolkning havde adgang til internettet.

Forordninger

Amerikanerne har relativ frihed i brugen af ​​ikt, men andre regeringer kæmper for at regulere brugen heraf. Senest har regeringerne i De Forenede Arabiske Emirater og Saudi-Arabien besluttede at blokere funktioner på BlackBerry-smartphones, som gør det muligt for borgerne at få adgang til internettet uden regulering. Fra 11. oktober 2010 vil brugerne ikke kunne få adgang til e-mail eller internettet via deres BlackBerrys. Information Communication Technology (ICT) er et udtryk, der beskriver typer af teknologier, der bruges specifikt til kommunikation. Det er ligesom Informationsteknologi, men ikt fokuserer mere på teknologier, der beskæftiger sig med kommunikation, som f.eks. Mobiltelefoner, internettet og trådløse netværk.